Κάποιοι δε βλέπουν το χιόνι από το σπίτι τους - Ο Γολγοθάς των αστέγων

Ένας άστεγος βρέθηκε νεκρός στα Τρίκαλα

Λίγα μέτρα από τον λαμπερό «Μύλο των Ξωτικών», στο Φλαμούλι Τρικάλων, βρέθηκε νεκρός ένας άστεγος που δεν άντεξε το κρύο. Οι χιονισμένες πόλεις χάρισαν μαγικές εικόνες, υπάρχει όμως και η θλιβερή όψη. Αυτή των αστέγων που υποφέρουν. Το οδοιπορικό είναι του Βαγγέλη Γκούμα. 

Βρέθηκε νεκρός κοντά στις γραμμές του τρένου… οι αστυνομικοί τον βρήκαν παγωμένο… ήταν 63 χρόνων… προσπαθούσε να προστατευτεί κάτω από μα γέφυρα δεν άντεξε όμως τους -12 βαθμούς.

Πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν το χιόνι από το παράθυρο του σπιτιού τους. Με κουβέρτες, χαρτόκουτα και ρούχα που τους χάρισαν εθελοντές, οι άστεγοι των Αθηνών προσπαθούν να προφυλαχθούν από το κρύο… το χιόνι, τη βροχή.

Εδώ και δυο μήνες η Αργυρούλα ζει κάτω από την γέφυρα της Πέτρου Ράλλη.. εδώ πέρασε τις ημέρες των γιορτών, εδώ πέρασε και τις κρύες χιονισμένες νύχτες…. -3 έδειχνε το θερμόμετρο κι εκείνη κάτω από τις κουβέρτες της.

Μια βαλίτσα με ρούχα, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσι, ένα ζευγάρι μπότες.. ό,τι έμεινε από τη προηγούμενη ζωή της.

Η Αργυρώ έγραψε το όνομά της στην κολώνα κάτω από τη γέφυρα… για να θυμάται όταν θα έρθουν καλύτερες  μέρες πως κάποτε πέρασε από εδώ και τα κατάφερε… 

Οι άστεγοι των Αθηνών 

Λίγα μέτρα πιο κάτω από τη Ρούλα μένει ο Αναστάσης, σε αυτό το υποτυπώδες σπίτι. Τρείς καρέκλες, ένα τραπεζάκι και ένα πρόχειρο κρεβάτι με κουβέρτες. Ο Αναστάσης είναι θυμωμένος. Δεν θέλει να μιλήσει στην κάμερα ζητάει μόνο δουλεια…

Η κυρία Αργυρώ ήρθε από την περιφέρεια.. στην ηλικία της, το κρύο της τρυπάει τα κόκκαλα  

Οι θερμαινόμενοι χώροι έμειναν ανοιχτοί μόνο δύο βράδια…  τα υπόλοιπα προσπαθούν να ζεσταθούν με κουβέρτες ο ένας δίπλα στον άλλον.

Κάθε άστεγος και μια διαφορετική ιστορία… όλοι όμως θέλουν το ίδιο πράμα… μια δουλειά και ένα μεροκάματο για να μην χάσουν την αξιοπρέπειά τους. 

Ο Σερντάρ ήρθε από την Τουρκία. Μιλάει μόνο Τούρκικα και είναι δύσκολο να βρει δουλειά.

Ο Χρήστος μένει 5 χρόνια στη Σταδίου. Ακόμα κι όταν το θερμόμετρο γράφει

Το πρωί μαζεύει το σπίτι του για να μην ενοχλεί τους περαστικούς, το βράδυ το ξαναστήνει… χθες ξεστόλισε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

«Φαγητό μου δίνει ο κόσμος… Ό,τι μου πετάξουν στο ποτηράκι!»

Παιδιά έχεις;

«Δυο παιδιά και ένα εγγόνι…»

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top