Ελάφια επιτέθηκαν και σκότωσαν πρόβατα στη Λήμνο

Δεκάδες ζώα νεκρά, άλλα χαροπαλεύουν

Πρωτοφανές περιστατικό στη Λήμνο. Ελάφια επιτέθηκαν σκότωσαν και τραυμάτισαν πρόβατα, ρίχνοντας στην απόγνωση κτηνοτρόφους του νησιού.

«Κρανίου τόπος» το μαντρί της οικογένειας Βέη στην περιοχή του Εβγάτη στη Λήμνο. Δεκάδες ζώα νεκρά, άλλα χαροπαλεύουν. Πεινασμένα αρσενικά πλατώνια που ζουν στο κάστρο της Μύρινας έβαλαν στόχο το κοπάδι και το πέτυχαν.

Το θέαμα σόκαρε τον κτηνοτρόφο. Τα πρόβατα, όπως λέει στο «Limnos Report», ήταν το βιος τους.

«Αυτά είναι η ζωή μας. Από αυτά ζούμε… Περιμέναμε να μας δώσουν το αρνί το γάλα για να ζήσουμε.  359 Δεν έχω μόνο εγώ προβλήματα, όλη η περιοχή.  Δεν θέλουμε ούτε λεφτά ούτε τίποτα, θέλουμε μια προστασία. Να μην μας κοροϊδεύουν οι αρχές. Παθαίνουν συνέχεια ζημιές και δεν μας δίνει σημασία κανένας», λέει.

Από το 1970 η Λήμνος απέκτησε ελάφια μετά από δωρεά της Ρόδου, ωστόσο τα τελευταία πέντε χρόνια, η απουσία προστασίας και η αδιαφορία των αρχών οδήγησαν όπως καταγγέλουν οι κτηνοτρόφοι, σε ανεξέλεγκητη αύξηση του πληθυσμού τους.  Αποτέλεσμα; Καταστρέφονται βλάστηση και περιουσίες και οι κάτοικοι για να βρουν το δίκιο τους τρέχουν σε τοπικά κανάλια και δημόσιες υπηρεσίες. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top