Πρόστιμο 44.000 ευρώ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τα δελφίνια

Στο Ζωολογικό Πάρκο φιλοξενούνται 1800 ζώα από 300 διαφορετικά είδη

Πρόστιμο 44.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το Αττικό Ζωολογικό πάρκο. Ο λόγος, οι συνθήκες διαβίωσης των δελφινιών, όπως καταγγέλλει φιλοζωική ομοσπονδία. Ο Άρης Λάμπος μίλησε με τον ιδιοκτήτη του πάρκου και κατέγραψε τα πανέξυπνα ζώα που μαγεύουν με τα κόλπα τους.

Σήμερα, ο χώρος που ζουν τα δελφίνια είναι ήρεμος. Πριν λίγες μέρες όμως επικράτησε ένταση όταν ακτιβιστές μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν σηκώνοντας πανό.  

Μιλήσαμε με τον ιδρυτή, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.  Όπως  λέει, δεν είναι η πρώτη φορά που τον έχουν καταγγείλει για το ζωολογικό πάρκο στο οποίο κάνουν τον περίπατο τους χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο.  Σε μια βόλτα  μπορείς να δεις άγρια ζώα από κάθε γωνιά του κόσμου. Ρινόκερους, πούμα, καμηλοπαρδάλεις και όχι μόνο.  

Στο Ζωολογικό Πάρκο φιλοξενούνται 1800 ζώα από 300 διαφορετικά είδη, ενώ κάθε χρόνο επισκέπτονται κατά μέσο όρο το χώρο 350.000 άτομα.

Οι φιλόζωοι διαμαρτύρονται ότι στο πάρκο γίνονται παραστάσεις με δελφίνια, κάτι που   απαγορεύεται από το νόμο. Το υπουργείο περιβάλλοντος επέβαλε πρόστιμο 44.350 ευρώ.  

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάζουν τα δελφίνια του πάρκου από ένα τζάμι που βλέπει το βυθό της πισίνας, πάντα υπό την επίβλεψη του προσωπικού.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top