Εκτός παιδικών σταθμών θα μείνουν φέτος 35.000 παιδιά

Έχουν ικανοποιηθεί 94.000 αιτήματα φιλοξενίας παιδιών

Άλλα 30.000 παιδιά θα μπορέσουν να πάρουν voucher για να φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς. Παρότι ορισμένα δεν θα βρουν φέτος θέση, περισσότερες οικογένειες από κάθε άλλη φορά, θα έχουν λύση με τα παιδιά τους.

«Φέτος θα δοθούν συνολικά 126 χιλιάδες voucher- αύξηση 6,5% σε σχέση με πέρυσι. Ποτέ δεν έχουν ξαναδοθεί τέτοια ποσά. Έχουν μπει κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Χαρίτσης από τη Βουλή.

Οι συνολικές αιτήσεις ανήλθαν σε 161. 360. Αυτό σημαίνει ότι κι εφέτος περίπου 35 χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών. Αν και κάποια δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Δήμαρχοι επισημαίνουν ότι υπάρχουν και πάλι χιλιάδες παιδιά που δεν θα βρουν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς. Παραδέχονται όμως ότι φέτος θα χαμογελάσουν περισσότερες οικογένειες που θα δουν λύση στο πρόβλημά τους.

126 χιλιάδες γονείς θα πάρουν φέτος voucher για παιδικούς σταθμούς

Ήδη, σε πρώτη φάση έχουν ικανοποιηθεί 94 χιλιάδες αιτήματα φιλοξενίας παιδιών οικογενειών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, καθώς και με παιδιών ΑΜΕΑ. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα δοθούν άλλα 32 χιλιάδες voucher.

«Θα καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις με voucher σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης. Δηλαδή δωρεάν», δήλωσε η Ανα[πληρωτής Υπουργός Απασχόλησης, Θεανώ Φωτίου. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top