Κρήτη: Πέθανε περιμένοντας 2 ώρες το ασθενοφόρο

Μεγάλα προβλήματα στο σύστημα υγείας σε όλη τη χώρα

Η καλοκαιρινή περίοδος έβγαλε στη φόρα τα προβλήματα του συστήματος υγείας.  Υποστελεχωμένα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.. ελλείψεις σε ασθενοφόρα αλλά και οδηγούς. Στη Κρήτη, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Η τουριστική περίοδος έβγαλε στη φόρα τις ελλείψεις του συστήματος υγείας. Ασθενοφόρα δεν υπάρχουν.

Όταν υπάρχουν.. δεν υπάρχουν οδηγοί. Και όταν κάποιος καταφέρει να φτάσει στα νοσοκομεία και τα κέντρο υγείας, τότε, δεν υπάρχουν γιατροί.

Μια νέα καταγγελία ήρθε στο Star από την Αίγινα:

«Μια μεγάλη γυναίκα μελάνιασε στην παραλία. Δεν έχουμε ασθενοφόρο... δεν έχουμε οδηγό... πάρτε το 100 πάρε το λιμενικό.. αυτή τη δουλειά! Ένα νησί μισή ώρα από την Αθήνα. Θα μπορούσε να ήταν η μάνα μου», λέει η κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου.  

Κίσσαμος: Έχασε τη ζωή του περιμένοντας το ασθενοφόρο 

Στην Κίσσαμο της Κρήτης, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του επειδή το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει. Μία απίστευτη καταγγελία για την υπολειτουργία του Κέντρου κάνει ο Δήμαρχος Κισσάμου με επιστολή στο Υπουργείο Υγείας.

«Κύριοι Υπουργοί, την περασμένη ημέρα έφυγε από τη ζωή ένας πολίτης γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο, όταν ήρθε μετά από 2 ώρες ήταν αργά. Ίσως τώρα να ήταν ζωντανός».

«Αιμορραγεί» το ΕΣΥ 

«Ημέρα με την ημέρα η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι μη διατηρήσιμη υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού αλλά και κονδυλίων για να συντηρηθεί ο εξοπλισμός. Το μεγάλο ποσοστό λοιμώξεων δείχνει την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων.. 1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς.. στην χώρα μας οι δαπάνες για την υγεία είναι λιγότερο από 5% του ΑΕΠ ενώ στις άλλες χώρες πάνω από 7», λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

6.500 μόνιμοι γιατροί λείπουν από τα νοσοκομεία 
26.000 θέσεις νοσηλευτών παραμένουν κενές 
18.000 γιατροί έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια

Κάθε εκδρομέας το καλοκαιριού έχει να διηγηθεί και μία περιπέτεια.. Μια ξαφνική αδιαθεσία ή ένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια των διακοπών τους οδήγησε στο κέντρο υγείας, εκεί όμως δεν λειτουργούσε τίποτα 

Τις περισσότερες φορές την κατάσταση σώζει το φιλότιμο κάποιου γιατρού.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top