Έρευνα Star: Σε απόγνωση οι επικουρικοί γιατροί - Κάθε χρόνο αντιμέτωποι με την ανεργία

Σοβαρές ελλείψεις στο ΕΣΥ

Οι επικουρικοί γιατροί που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκονται σε απόγνωση,  αφού δεν νομιμοποιούνται. Έτσι κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Εκατοντάδες νέοι ειδικευμένοι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία με ελαστικές συμβάσεις ζουν σε καθεστώς ομηρείας. Κάθε φορά που οι συμβάσεις τους λήγουν μένουν στο δρόμο. Ο Στέφανος Αρχοντάκης είναι επικουρικός καρδιολόγος στο Έλενα, έχει δύο παιδιά και δεν ξέρει αν θα έχει δουλειά μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.

«Παραμένουμε με συμβάσεις, μάλιστα τελευταία μείναμε και απλήρωτοι. Δεν γνωρίζουμε αν θα παραμείνουμε μέχρι το τέλος των συμβάσεων μας ή να θα απολυθούμε.

Οι επικουρικοί γιατροί  είναι αυτοί που στηρίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Από τους 2100 που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα αρκεί να σκεφτείτε ότι οι 54 βρίσκονται εδώ, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό.

«Υπάρχουν τμήματα όπως ο αγγειογράφος του Ευαγγελισμού που αν φύγει ο επικουρικός σταματάει να λειτουργεί», λέει ο Ηλίας Σιώρας, εκπρόσωπος σωματείου εργαζομένων του Ευαγγελισμού.

Αντιμέτωποι με τις ελλείψεις στο ΕΣΥ οι πολίτες

 

Κι όλα αυτά την ώρα που οι πολίτες έρχονται αρκετές φορές σε ορισμένα νοσοκομεία αντιμέτωποι με τις ελλείψεις στα αναλώσιμα.

Μια πρόσληψη κάθε 3 αποχωρήσεις

 

Η κυβέρνηση πάντως προχωρά το επόμενο διάστημα στην προκήρυξη 13 διαγωνισμών, για 11313 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο Δημόσιο. Μικρός αριθμός από τους επιτυχόντες θα προσληφθεί άμεσα, καθώς υπάρχει η δέσμευση προς τους δανειστές να προσλαμβάνεται ένας για κάθε 3 που αποχωρούν.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top