Στα αζήτητα η μικρή Σαββίνα, το μωρό που εγκαταλείφθηκε σε νηπιαγωγείο στο Μαρούσι

Πέντε επιπλέον παιδιά μεταφέρθηκαν από τις πρώτες ημέρες του 2018 στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Μέσα στις πρώτες μέρες του 2018, πέντε επιπλέον παιδιά προστέθηκαν στη λίστα αυτών που φιλοξενούνται στα νοσοκομείο Αγία Σοφία. Παιδιά που αναζητούν μια οικογένεια.

Δεν αναζήτησε κανείς τη μικρή Σαββίνα

 

Σε λίγες ημέρες η Σαββίνα,που εγκαταλείφθηκε στα σκαλιά νηπιαγωγείο στο Μαρούσι, θα γίνει δύο μηνών. Κι όμως δεν ένιωσε ποτέ το χάδι της,  τη μυρωδιά της, τον γλυκό της ψίθυρο. Η μαμά της ακόμη δεν έψαξε να τη βρει. Η μικρούλα εξακολουθεί να βρίσκεται στο λευκό δωμάτιο του νοσοκομείου. Δίπλα της είναι συνεχώς και τη φροντίζουν οι νοσηλεύτριες.

«Αναμένουμε τις οδηγίες του εισαγγελέα για το που θα μεταφερθεί. Είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Εφόσον βρεθεί η κατάλληλη δομή πρόνοιας τότε το παιδί θα μεταφερθεί, διαφορετικά παραμένει στο νοσοκομείο. Μπορεί να μείνει 7  8 μήνες, μπορεί να φύγει και αύριο δεν υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα», λέει ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Πέντε επιπλέον παιδιά μεταφέρθηκαν από τις πρώτες ημέρες του 2018 στο Παίδων Αγία Σοφία ανεβάζοντας τη λίστα των παιδιών που έχασαν το μητρικό χάδι.  Στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» φιλοξενούνται 24 παιδιά, στο «Αγλαϊα Κυριακού» 11, ενώ στα νοσοκομεία «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» φιλοξενούνται 4 παιδιά.

Και η μικρή Σαββίνα στην αναμονή μαζί με άλλα παιδιά, για μια οικογένεια. Παιδιά που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους και άλλα γιατί έπρεπε να τους αποχωριστούν επειδή τα παραμελούσαν ή τα κακοποιούσαν. Πολλά από αυτά τα παιδιά θα πουν εδώ μέσα στο νοσοκομείο την πρώτη τους λέξη και αυτή η λέξη θα είναι μαμά.

Περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους μέσα στους θαλάμους των νοσοκομείων περιμένοντας να βρεθεί μια θέση σε ένα ίδρυμα. Βλέπουν στοργή από εθελοντές που καθημερινά προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη.

 

 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top