Ατελείωτη αναμονή για τους χρόνια πάσχοντες προκειμένου να πάρουν τα φάρμακά τους

Πλανόδιοι αναισθησιολόγοι στο ΕΣΥ

Σε μια μόνιμη περιπλάνηση βρίσκονται οι αναισθησιολόγοι που βουλώνουν τις τρύπες στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Γολγοθά όμως περνούν και οι χρόνια πάσχοντες που περιμένουν να πάρουν τα φάρμακα τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

14:30 το μεσημέρι στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Ομόνοια. Η αναμονή είναι μικρότερη σε σχέση με τις πρωινές ώρες και οι 3 υπάλληλοι κάνουν ότι μπορούν για να εξυπηρετήσουν τόσους ανθρώπους που έρχονται μια κρύα μέρα του χρόνου να πάρουν τα φάρμακά τους.

Υπάρχουν μέρες που η αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι τόσο μεγάλη που στο φαρμακειο του ΕΟΠΥΥ στην Ομόνοια, μέσα στη στοά έχουν τοποθετηθεί πλαστικές καρέκλες προκειμένου να μην μένουν όρθιοι οι πολίτες.

Γολγοθάς για το φάρμακο

 

Κάποιες φορές λείπει το φάρμακο από το ένα φαρμακείο και πρέπει ο ασθενής να το αναζητήσει σε ένα άλλο.

Παρόλα αυτά ο οργανισμός κάνει προσπάθειες να λυθεί το θέμα της αναμονής με το άνοιγμα νέων φαρμακείων και την πρόσληψη φαρμακοποιών.

Αφήνουν τα πόστα τους και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν όπου υπάρχει ανάγκη. Πριν από δυο χρόνια ήταν οι καρδιολόγοι, πέρυσι οι παθολόγοι και οι παιδίατροι. Φέτος είναι οι αναισθησιολόγοι που πηγαίνουν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να καλύψουν τις ελλείψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Λαμίας που μέσα στον Ιανουάριο καλύφθηκε από τους αναισθησιολόγους των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λάρισας και της Χαλκίδας.

 

 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top