Hλικιωμένοι στο στόχαστρο αδίστακτης συμμορίας ανήλικων κακοποιών στη Σπάρτη

Αρχηγός ένας 13χρονος

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι η ληστεία της ηλικιωμένης στη Σπάρτη δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πραγματική συμμορία ανηλίκων.

Αρχηγός της συμμορίας ανηλίκων φέρεται να είναι ο μικρότερος σε ηλικία, ο 13χρονος ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο να έχει το γενικό πρόσταγμα. Αυτός πρώτος ορμάει και ρίχνει στο έδαφος  την άτυχη γυναίκα, αυτός είναι που επιστρέφει για να αρπάξει την τσάντα με τα λιγοστά χρήματα.

Αμέσως μετά την ληστεία μάλιστα ο 13χρονος κατάφερε και κρύφτηκε από την αστυνομία για να περάσει το αυτόφωρο.

Έχει το παρατσούκλι «Αυτιάς» γιατί έχει μεγάλα αυτιά και  φοράει πάντα κουκούλα κυρίως για να μην αναγνωρίζεται από τα θύματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμορία του «Αυτιά» έχει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή και έχουν γίνει πάμπολλες καταγγελίες. Όπως λένε ωστόσο οι κάτοικοι στη Σπάρτη,  στην πραγματικότητα εγκέφαλοι των συμμοριών είναι άτομα μεγάλης ηλικίας. Βάζουν λοιπόν μπροστά τα ανήλικα,  ακόμη και παιδιά 9  και 10 ετών, να κάνουν κλοπές, διαρρήξεις ακόμη και ληστείες.  Ξέρουν πολύ καλά ότι και να πιαστούν από την αστυνομία,  δεν θα έχουν ποινικές κυρώσεις.

Ο νομοθέτης προστατεύει τα παιδιά. Όσο για τους κηδεμόνες στη χειρότερη περίπτωση να πάνε για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Όπου η ποινή είναι ελάχιστη.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top