Επεισόδια στη διαμαρτυρία γονέων παιδιών με αναπηρία στο υπουργείο Υγείας

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Δυναμικό «παρών» έξω από το Υπουργείο Υγείας έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης γονείς παιδιών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Οι γονείς ζητούν δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πως θα τους καταβληθούν οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά τις απαραίτητες θεραπείες για την υγεία και τη ζωή τους. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Παναγιώτη Στάθη, η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, «πρώτη φορά στα χρόνια που καλύπτω το ιατρικό ρεπορτάζ είδα ανθρώπους με αναπηρία και τους συνοδούς τους να σπάνε με μανία τα ρολά του υπουργείου και να εισβάλουν στον χώρο».

«Η συγκέντρωση τους ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Ένα από τα βασικά αιτήματα τους ήταν να έχουν ένα ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, Α.Ξανθό, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π.Πολάκη. Διαμαρτύρονται γιατί βλέπουν τα ποσοστά αναπηρίας, τα επιδόματα τους και τις συντάξεις αναπηρίας να μειώνονται», είπε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

«Όπως είπε στο Star ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, αν και οι άνθρωποι με αναπηρία και οι συγγενείς τους πήγαν για προγραμματισμένο ραντεβού στο υπουργείο υγείας, τελικά κανένας δεν τους είδε. Ο ίδιος ενημέρωσε τους διαμαρτυρόμενους ότι δεν μπορούν να δουν τον κύριο Ξανθό, καθώς λείπει από το υπουργείο και ο κύριος Πολάκης είχε πει ότι δεν θα βρίσκεται στο γραφείο του, το απόγευμα της Πέμπτης»,πρόσθεσε η δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από τους ανθρώπους με αναπηρία. 

«Κανείς δεν έχει αγγίξει τους αναπήρους, ενώ ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας, τραυματίστηκε και θέλει να πάει στο νοσοκομείο. Ο κύριος Πολάκης τους είπε να τους συναντήσει στις 11 το πρωί της Παρασκευής, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν, παραμένοντας στον χώρο», συνέχισε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top