ΕΜΠΡΟΣ... ΠΙΣΩ! Αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που μας γυρνάνε στο 1982!

Μεταρρυθμίσεις με άρωμα από το παρελθόν-Πρώτη ανάρτηση:01-06-2017 18:20

Οπισθοδρόμηση στο νόμο πλαίσιο του 1982  φέρνουν οι αλλαγές στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για τα πανεπιστήμια.

Όσοι θέλουν να τρομοκρατήσουν  την πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως έγινε πρόσφατα στις φοιτητικές εκλογές θα δρουν πλέον ανεμπόδιστα. Όσοι και τώρα θεωρούν τα ιδρύματα ορμητήρια για τις παράνομες πράξεις τους, καταστρέφουν ή κλέβουν,  θα συνεχίσουν τη δράση τους ανεξέλεγκτα.

Το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θέτει ως ορό για την επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια τη σύμφωνη γνώμη του Πρυτανικού Συμβουλίου στο οποίο θα υπάρχει και ένας εκπρόσωπος φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου, μετατρέπονται σε master τα 5ετούς φοίτησης πτυχία των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Τμημάτων, καταργούνται τα Συμβούλια Διοίκησης, στο Πρυτανικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι φοιτητών οι οποίοι ωστόσο δεν θα ψηφίζουν για την εκλογή των οργάνων διοίκησης, στις πρυτανικές εκλογές οι αντιπρυτάνεις θα εκλέγονται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, το πρυτανικό συμβούλιο θα είναι αρμόδιο και για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ όσον αφορά στα μεταπτυχιακά, επιτρέπονται τα δίδακτρα, η κοστολόγησή τους όμως θα πρέπει να αιτιολογείται. Τέλος, ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας θα έχει το δικαίωμα κατάργησης, συγχώνευσης ή δημιουργίας τμήματος «για επιστημονικούς λόγους».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί αύριο σε δημόσια διαβούλευση πριν την κατάθεσή του στη Βουλή.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top