Από τη ζακέτα στο μαγιό και από τις σαγιονάρες στις μπότες! Σε κρίση ο ΚΑΙΡΟΣ-Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Τι είπε ο μετεωρολόγος Μ.Αναδρανιστάκης στο STAR

Τα... δόντια του μας έδειξε την Πέμπτη ο Μάιος, με βροχή, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Από αύριο Παρασκευή ο καιρός ξαναφτιάχνει, στοχεύοντας σε ένα άκρως καλοκαιρινό Σάββατο. Όμως από την Κυριακή μας τα χαλάει ξανά!

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο μετεωρολόγος Μ. Αναδρανιστάκης στο STAR,  «αύριο στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι σε γενικές γραμμές καλός με λίγη μόνο συννεφιά. Στην υπόλοιπη χώρα θα χουμε συννεφιά κατά τόπους, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα πέσουν και ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες που νωρίς το πρωί θα έχουν ένταση μέχρι 6 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενήσουν, κι έτσι η θερμοκρασία θα ανέβει μέχρι τους 26 βαθμούς».

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, φαίνεται πως από δω και πέρα θα μας έχει μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Θα στεγνώνουμε, θα ξαναμουσκεύουμε, θα βγάζουμε τη ζακέτα, θα φοράμε πάλι το μαγιό.... 

«Το Σάββατο ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι αρκετά καλός με λιακάδα, ασθενείς νότιους, νοτιοδυτικούς ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και τους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.  26 βαθμούς θα έχει η Αθήνα, και 24 βαθμούς η Θεσσαλονίκη» είπε ο κύριος Μ. Αναδρανιστάκης.

Το Σάββατο το θερμόμετρο θα χτυπήσει πάλι 30άρια στη Λάρισα και στα Τρίκαλα,  στους 29 θα σκαρφαλώσει  στις Σέρρες και στη Χαλκίδα, ενώ 28 βαθμούς θα δείξει στη Λαμία, στο Αγρίνιο και στο Άργος. 

Η... μαγιάτικη τρέλα όμως επανέρχεται την Κυριακή, με βροχές στα ηπειρωτικά και... επιστροφή των βοριάδων, που θα παρασύρουν πάλι τον υδράργυρο στον... κατήφορο!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top