ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ: Συνταξιούχος που πολέμησε στον Β’Παγκόσμιο πόλεμο κλαίει στο STAR

«Τι να τα κάνεις τα παράσημα, όταν δεν έχεις χρήματα να πάρεις φάρμακα»

​Ένας συνταξιούχος του Πολεμικού Ναυτικού με τα παράσημα στο κοστούμι μόνος, αλλά αξιοπρεπής παρακολούθησε σεμνά την γιορτή για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν το πρόσωπο της ημέρας...

Ο Αντώνης Σιμούρης, αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού, μηχανικός από το 1941, ο οποίος πολέμησε στη Μέση Ανατολή στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, μίλησε συγκινημένος στην κάμερα του Star για το νέο αίμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος διότι βλέπω την νεολαία πολύ ζωντανή και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος, γιατί αυτοί αποτελούν σειρά μας… Τους έβλεπα όλους και λέω ότι αυτοί θα είναι πλέον που θα σώσουν την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας το παράπονο του για την κατάντια στην οποία ζουν οι περισσότεροι συνταξιούχοι λόγω της κρίσης και των μνημονίων.

«Εμάς μας έχουνε καταντήσει αυτές οι κυβερνήσεις, με κομμένες συντάξεις, μας έχουνε ταράξει, και δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε τα φάρμακα μας» τόνισε, ενώ σε ερώτημα για τα παράσημα του, ο κύριος Αντώνης Σιμούρης, λέει κλαίγοντας με κομπιασμένη φωνή πως δεν έχουν καμία αξία, όταν δεν μπορείς να πάρεις φαγητό!

«Έχω πάρει παράσημα, αλλά τι να τα κάνεις; Αυτά είναι τίποτα, όταν εγώ δεν έχω να φάω, και δεν έχω να πάρω τα φάρμακα μου! Σε κανένα κράτος του κόσμου δεν γίνεται αυτό που γίνεται σε εμάς. Και είμαι στενοχωρημένος, γιατί μας βλέπουνε οι νέοι στρατιώτες και οι αξιωματικοί σε αυτή την κατάσταση που είμαστε και λένε “μήπως και εμείς έρθουμε κάποτε στην ίδια κατάσταση με αυτούς;”, και λυπάμαι που το λέω αλλά είμαι πολύ στενοχωρημένος», τόνισε ο ίδιος.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top