ΠΑΙΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ του Ομπάμα το ταξίδι του στην Αθήνα–Με φόντο την Ακρόπολη θέλει να πει «αντίο»

Αγνόησε τις εισηγήσεις των συνεργατών του να μην πραγματοποιήσει αυτή την επίσκεψη

ΠΑΙΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ του Ομπάμα το ταξίδι του στην Αθήνα–Με φόντο την Ακρόπολη θέλει να πει «αντίο»

​Ένα παιδικό όνειρο εκπληρώνει σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και αυτό δεν είναι άλλο από το να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Αθήνα.

Όπως αναφέρει το Έθνος η απόφαση για την επίσκεψή του στη χώρα μας ήταν του προέδρου Ομπάμα, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις των στενών του συνεργατών, οι οποίοι των συμβούλεψαν να μην συνδέσει το τέλος της θητείας του με την «πτωχευμένη» Ελλάδα.

Ο ίδιος όμως δεν τους άκουσε και επέμεινε να το πραγματοποιήσει ώστε να πετύχει το όνειρό του και να πει το «αντίο» εκτός ΗΠΑ στη σκιά της Ακρόπολης και του Παρθενώνα.

Μάλιστα ο ίδιος θα επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο την Τετάρτη το πρωί πριν από την ομιλία του, η οποία ενδέχεται να γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης, αν και το αρχικό σχέδιο ήταν να γίνει στην Πνύκα, έναν χώρο με έντονο συμβολισμό στον οποίο έχουν μιλήσει από τον Περικλή μέχρι τον Κολοκοτρώνη.

Τον Μπαράκ Ομπάμα συνοδεύουν στο ταξίδι του οι Ελληνοαμερικανοί, Αλέξης Γιαννιούλιας και Έντι Ζεμενίδης, οι οποίοι τον είχαν εισαγάγει στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα όταν αποφάσισε να διεκδικήσει μια θέση στην αμερικανική Γερουσία.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στήριξε όλους τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των οχτώ χρόνων του στο Λευκό Οίκο και μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας και την αντικατάστασή της με την ανάπτυξη.

Ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 2015 έπαιξε καταλυτικό τρόπο ώστε να αποτραπεί η οριστική έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, αν και λέγεται ότι τον ενόχλησε πολύ η απόφαση για το δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός ηγέτης αναμένεται να επαναφέρει την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στις συνομιλίες που θα έχει τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, όσο και με τον πρωθυπουργό, ενώ το θέμα θα το συζητήσει και με την Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι μέχρι το τέλος της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου 2017 ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με επιτυχία την ελάφρυνση του χρέους με την Γερμανίδα καγκελάριο και την Κομισιόν.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να τονίσει ότι ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει το αίτημα του ΔΝΤ για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ θα αναφερθεί και στην προσφυ��ική κρίση και στον ρόλο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Ζήτησε μάλιστα να επισκεφθεί έναν προσφυγικό καταυλισμό, αλλά σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό δεν προβλέπεται αν και δεν αποκλείεται να γίνει μια αλλαγή την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top