Eτοιμαστείτε: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη υπερπανσέληνο του 21ου αιώνα!

Έρχεται η «Σούπερ Σελήνη» της χρονιάς και των τελευταίων 70 ετών-Πρώτη ανάρτηση: 02/11/2016 23:50

Όσοι θέλετε να βάλετε λίγη μαγεία στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα σας, ξεκινήστε να μετράτε αντίστροφα, καθώς σε λίγες ημέρες έρχεται η μεγαλύτερη «Σούπερ Σελήνη» της χρονιάς και των τελευταίων 70 ετών!

Το συγκεκριμένο αστρονομικό φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς θεωρείται η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του 21ου αιώνα.

81218.jpg
Έτσι οι ρομαντικοί και όχι μόνο, παραμονές της 14ης Νοεμβρίου, φορέστε παλτό, ντυθείτε ζεστά και βγείτε κατά την διάρκεια της νύχτας να δείτε την θεαματική Σελήνη, η οποία θα πλησιάσει πολύ κοντά στη Γη.

Για να καταλάβετε, τελευταία φορά που το φεγγάρι ήταν τόσο κοντά στη Γη, ήταν τον Ιανουάριο του 1948!

Μάλιστα ανήμερα του «Super Moon», η Σελήνη θα εμφανιστεί μέχρι και 14 τοις εκατό μεγαλύτερη και το 30 τοις εκατό φωτεινότερη από το μέσο όρο μιας Πανσελήνου.

124347.jpg
Για εσάς που ε��στε αναβλητικοί, να σας ενημερώσουμε πως την επόμενη φορά που η Σελήνη θα βρεθεί και πάλι τόσο κοντά στη Γη θα είναι την 25η Νοεμβρίου του 2034.

Να σημειώσουμε βέβαια, πως ανάλογα με το πού θα επιλέξετε να την δείτε, η αίσθηση θα είναι διαφορετική και το θέαμα περισσότερο ή λιγότερο εντυπωσιακό.

163723.jpg
Αν δείτε τη Σελήνη όταν θα είναι ψηλά και δεν υπάρχουν κτίρια ή κάτι ογκώδες για σύγκριση στο οπτικό σας πεδίο, τότε ίσως με δυσκολία θα αντιληφθείτε το πόσο μεγαλύτερη είναι. Aν ωστόσο το σημείο παρατήρησης που θα επιλέξετε σας κάνει να τη βλέπετε κοντά στη γραμμή του ορίζοντα, τότε το θέαμα θα είναι μαγευτικό και θα καταλάβετε σίγουρα το πόσο μεγάλη είναι σε σχέση με άλλες φορές.

169184.jpg
Όπως και να έχει, το ιδανικότερο σημείο απαιτεί να είστε μακριά από έντονα φώτα και τον αστικό ιστό που θα μπλοκάρει τη φωτεινότητά του.

175724.jpg

Να αναφέρουμε τέλος, πως οι υπερπανσέληνοι δεν συνιστούν σπάνιο φαινόμενο, όμως η σούπερ-υπερπανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου θα σπάσει το ρεκόρ το αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top