Νέες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Βγενόπουλου

Τα καινούργια στοιχεία που προέκυψαν

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του.

Οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη.

Η κυρία Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του κ. Αγγελή και ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου να τις επανεξετάσει.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,είναι από:

1) τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε,

2) την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και

3) την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων 14 για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε στην εφοπλίστρια Αγγελικής Φράγκου χωρίς εγγυήσεις.Ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Ιωάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top