ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δημόσιο – Ποιοι είναι οι πρώτοι πέντε που είδαν την πόρτα της εξόδου

Αυστηρό μήνυμα από το υπουργείο Παιδείας

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δημόσιο – Ποιοι είναι οι πρώτοι πέντε που είδαν την πόρτα της εξόδου

​Πέντε εκπαιδευτικοί που είχαν… «εξαφανιστεί» από τα καθήκοντά τους απολύθηκαν τελικά με την υπογραφή του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είχαν κάνει σκασιαρχείο από ένα μήνα μέχρι και έξι χρόνια, ανάμεσά τους κι ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος και έστω και καθυστερημένα, τιμωρήθηκαν τελικά με οριστική απόλυση ή διακοπή της μισθοδοσίας τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, για το παράπτωμα της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους απολύθηκαν δύο εκπαιδευτικοί από την Κεντρική Μακεδονία, ένας εκπαιδευτικός από την Κρήτη κι ένας από το Νότιο Αιγαίο.

Στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς είχε επιβληθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια η ποινή της οριστικής παύσης και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από αυτούς είχε εξαφανιστεί 8 μήνες, ο άλλος για πέντε μήνες και οι άλλοι δύο από 32 – 37 εργάσιμες μέρες.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου της Πάτρας προχώρησαν στη διακοπή της μισθοδοσίας καθηγητή του Πανεπιστημίου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν εμφανιζόταν στα μαθήματά του. Οι καταγγελίες έγιναν τόσο από τον Πρόεδρο του τμήματος, όσο και από τους ίδιους τους φοιτητές, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ στο μάθημα.

Μάλιστα σύμφωνα με το Έθνος, το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο καθηγητή έχει ιστορία έξι ετών, αφού από το 2010 του έγιναν οι πρώτες συστάσεις από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του πανεπιστημίου, αλλά και από την προηγούμενη διοίκηση. Ο ίδιος, όπως καταγγέλλει το ίδρυμα δεν υπάκουσε στις συστάσεις κι έτσι η Πρύτανης, κυρία Β. Κυριαζοπούλου αποφάσισε να του διακόψει τη μισθοδοσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top