ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-Διέκοψε το ΣτΕ την συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι δικαστές θα συνεδριάσουν ξανά την Τετάρτη

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-Διέκοψε το ΣτΕ την συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Λίγα λεπτά πριν τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας διακόπηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Το ανώτατο δικαστήριο συνεδρίαζε από τις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μάχη ήταν σκληρή, με τα επιχειρήματα να ανταλλάσσονται εκατέρωθεν των δικαστών για το αν είναι αντισυνταγματικός ή όχι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι δικαστές αφού τοποθετήθηκαν, διέκοψαν, χωρίς να υπάρξει απόφαση και θα συνεχίσουν την συνεδρίαση μεθαύριο Τετάρτη, ενώ όπως μετέδωσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος του Star Παναγιώτης Στάθης, δεν αποκλείεται σε 2 ημέρες να έχουμε τελικά την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, «ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου έχει ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου ελέω δημοσίου συμφέροντος. Ο κύριος Παπαγεωργίου είχε εισηγηθεί επίσης σε προηγούμενη διάσκεψη, να κριθούν ως... απαράδεκτες οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι το οποίο απέρριψε η Ολομέλεια του δικαστηρίου με ψήφους 16/9».

«Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν σε δύο ζητήματα: το ένα έχει να κάνει με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τον νόμο Παππά, που αφαίρεσε τις αρμοδιότητες από την ανεξάρτητη αρχή και τις εκχώρησε στον υπουργό Επικρατείας. Οι δικαστές βρίσκονται ουσιαστικά απέναντι στον εαυτό τους, δεδομένου ότι ήδη με δύο αποφάσεις που συνιστούν ομολογία, η ολομέλεια του ΣτΕ- στη μια μάλιστα προήδρευε ο νυν πρόεδρος του δικαστηρίου Ν.Σακελλαρίου- είχε αποφανθεί για την περίπτωση της ΕΡΤ πως το μοναδικό αρμόδιο για οποιαδήποτε αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι το ΕΣΡ. Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τον περιορισμό των αδειών στον αριθμό 4, κάτι το οποίο αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία, στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία», πρόσθεσε ο δημοσιογράφ��ς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 2000 εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, κοιμούνται και ξυπνούν με τον εφιάλτη της ανεργίας και την αγωνία για το αύριο το δικό τους, αλλά και των παιδιών τους. Παράλληλα η έκθεση-κόλαφος του ΣΕΒ για τα έσοδα ύψους 1,7 δις που θα χάσει το κράτος σε περίπτωση που πέσει "μαύρο" στα κανάλια καταδεικνύει το μέγεθος της τεράστιας ζημιάς, που θα επηρεάσει πολύ αρνητικά την ήδη βεβαρυμμένη ελληνική οικονομία.

Δείτε επίσης:

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΣΟΔΑ θα χάσει το κράτος, αν η κυβέρνηση ρίξει μαύρο στα κανάλια-ΒΙΝΤΕΟ

Το STAR στο ΣτΕ - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση - Σε αγωνία 2000 εργαζόμενοι

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ δήλωση Κρέτσου: «Δεσμευτική η απόφαση του ΣτΕ αλλά όχι απαραίτητα και σεβαστή»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top