Ο ΣΕΒ χτυπά καμπανάκι: Απώλειες 1,7 δις ευρώ για την οικονομία αν πέσει «μαύρο» στα κανάλια!

«Σε καμία άλλη ευημερούσα χώρα η άδεια χρήσης φάσματος δεν εξαρτάται από το κράτος»

Ο ΣΕΒ χτυπά καμπανάκι: Απώλειες 1,7 δις ευρώ για την οικονομία αν πέσει «μαύρο» στα κανάλια!

​Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΣΕΒ, σε περίπτωση που κλείσουν οι σταθμοί οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την άδεια της κυβέρνησης.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, στο εβδομαδιαίο δελτίο του κάνει λόγο για απώλειες της τάξεως των, 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (από την ήδη πολυπαθούσα ελληνική οικονομία) αν τελικά το «μαύρο» στα κανάλια γίνει πραγματικότητα.

Ο ΣΕΒ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει παράδειγμα άλλης ευημερούσας χώρας στην οποία η πρόσβαση σε άδεια χρήσης φάσματος τηλεόρασης να εξαρτάται από την εκτίμηση του κράτους, για το μέγεθος της διαφημιστικής αγοράς».

Τονίζει ακόμα ότι «από το κυβερνητικό σχέδιο απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ για τις άδειες και τη χρήση φάσματος».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο ΣΕΒ θα παρακολουθεί στενά τις συνέπειες που θα έχουν οι κυβερνητικές πολιτικές για την πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό του φάσματος στην ελευθερία της ενημέρωσης, την απασχόληση και τα δημόσια οικονομικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ [μετά από υπολογισμό απορρόφησης προσωπικού και έργου από άλλα κανάλια, από το κλείσιμο των σταθμών STAR, ALPHA, MEGA, MAK tv, ART, EPSILON (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ΕΙΤΗΣΕΕ]:

Εισόδημα απολυμένων: 692,0 εκατ. ευρώ

Πολλαπλασιαστική έμμεση απώλεια εισοδήματος: 415,2 εκατ. ευρώ

Άμεσοι φόροι, εισφορές, άμεση απώλεια: 276,8 εκατ. ευρώ

Άμεσοι φόροι, εισφορές, έμμεση απώλεια: 166,1 εκατ. ευρώ

ΦΠΑ, άμεση απώλεια: 99,6 εκατ. ευρώ

ΦΠΑ, έμμεση απώλεια: 39,9 εκατ. ευρώ

Επιδόματα ανεργίας σε απολυμένους: 15,0 εκατ.ευρώΔιαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top