Σε απεργιακό κλοιό η χώρα-Στάσεις εργασίας στην Υγεία και προβλήματα στις πτήσεις

Με άμαξες βγήκαν στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία/Πρώτη ανάρτηση: 06/10/2016 08:00

​Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00, για την Αττική, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει προκηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Το Καραβάνι της Υγείας συνεχίζει τον δρόμο του», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία ξεκίνησε στις 7:00 από το ΕΚΑΒ, και θα διασχίσει όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών, καταλήγοντας στο υπουργείο Υγείας, όπου θα συγκεντρωθούν γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα.

Λόγω της μεγάλης πορείας, η Μεσογείων είναι κλειστή από την Κατεχάκη, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να ψάχνουν να βρουν παρακαμπτήριες οδούς καθώς η κάθοδος έχει μπλοκάρει.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων».

Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».

ME AMAΞΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΕΡΑΝΟ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:

εργαζόμενοι στην Υγεία, έβγαλαν στη Μεσογείων άμαξες, ενώ στα χέρια τους κρατούσαν κουτιά για να κάνουν... έρανο, ώστε όποιος μπορεί να βοηθήσει τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που καταρρέουν.

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να παραβρεθούν σε δίκες της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο 8 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστούν οι υποθέσεις. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ο τέως πρόεδρος Θέμης Μπαλασόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράνομη είσοδο και «διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας» στον ΧΥΤΑ Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010, την περίοδο εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου.

Παράλληλα, από το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα δικαστεί το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011.

Ποιες πτήσεις της Οlympic Air ακυρώνονται σήμερα

Ακυρώσεις σε οκτώ σκέλη πτήσεων της Olympic Air θα υπάρξουν και σήμερα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει, από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Ειδικότερα, η Olympic Air αναγκάζεται να ακυρώσει τις παρακάτω πτήσεις:
ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία, ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα
ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος, ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα
ΟΑ 064 Αθήνα - Πάρος, ΟΑ 065 Πάρος - Αθήνα
ΟΑ 098 Αθήνα - Κάρπαθος, ΟΑ 099 Κάρπαθος - Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Σημειώνεται πως η απεργία, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ θα διαρκέσει έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top