«Χρυσό» μετάλλιο θέλησης και δύναμης ψυχής στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Αθλήματα, βραβεύσεις, χαμόγελα και συγκίνηση στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

​Πρωταθλητές της ζωής και του αθλητισμού, έζησαν σήμερα Παρασκευή, μαζί την χαρά της προσπάθειας και της νίκης. Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών», στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, διεξήχθη Αθλητικό Πανόραμα, αλλά και ο Συμβολικός Αγώνα Δρόμου «WIN THE LIFE».

«Είναι πολύ συμβολικό, το ότι το άθλημά που έκανα, είχε ως στόχο την υπερπήδηση εμποδίων και αυτό που κάνουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους είναι να περάσουν τα πιο δύσκολα εμπόδια, αν όχι το δυσκολότερο», δήλωσε στο Star, o πρωταθλητής του στίβου, Περικλής Ιακωβάκης.

Οι σημαιοφόροι της Ελπίδας, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, έδειξαν στα παιδιά τα αθλήματα τους…

Η μπάρα του Πύρρου Δήμα, λύγισε μπροστά στη θέληση και τη δύναμη ψυχής των παιδιών της Ελπίδας.

Η πρόεδρος του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, έχοντας μια ανοιχτή αγκαλιά, εμψύχωνε και επιβράβευε τα παιδιά για τις προσπάθειες τους.

Λίγη ώρα πριν από τις αθλητικές δράσεις είχε προηγηθεί ειδική εκδ��λωση βράβευσης, των Ελλήνων ολυμπιονικών του Ρίο. Των Σπύρου Γιαννιώτη, Τάκη Μάντη, Παύλου Καγιαλή, Σοφίας Ασουμανάκη και του Σπύρο Γιάνναρου.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους που δόξασαν την Ελλάδα και τους ευχαρίστησε από καρδιάς για την συμπαράσταση τους στα παιδιά,που δίνουν καθημερινό αγώνα κατά του καρκίνου.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι γι' αυτά μας τα Ελληνόπουλα, για τους άθλους που κατόρθωσαν και το παράδειγμα που δίνουν στη νεολαία μας μέσα από την ευγενή άμιλλα, την αριστεία και την πραγματοποίηση των ονείρων και των στόχων τους. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία τους εδώ κοντά μας, στο πλευρό μας.Η δική τους παρουσία μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό το έργο», τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Επίσης, βράβευσε την πρόεδρο του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, στο πρόσωπο της οποίας τίμησε όλους τους Ολυμπιονίκες που έχουν αγκαλιάσει τα παιδιά με καρκίνο.

«Τα παιδιά καλούνται σε πολύ μικρή ηλικία να κάνουν πρωταθλητισμό και όχι για να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο,αλλά για να κερδίσουν ότι πολυτιμότερο υπάρχει: την ζωή», δήλωσε η κυρία Κοζομπόλη.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Απόστολος Χαριτωνίδης βραβεύτηκε από την κυρία Βαρδινογιάννη. Ο Απόστολος, πρωταθλητής στο βόλεϊ διαγνώστηκε το 2006 με λευχαιμία και ξεκίνησε τον αγώνα της ζωής του. Υπεβλήθη σε επιτυχημένη μεταμόσχευση μυελού και σήμερα, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στη δισκοβολία και το ακόντιο. Το μετάλλιο του, το αφιέρωσε στην Ελπίδα.

«Οι στόχοι μου, οι αθλητικοί είναι πλέον υψηλοί. Αλλά ο σκοπός μου είναι να δώσω ελπίδα στα παιδιά που περνάνε ότι πέρασα και εγώ», δήλωσε ο ο Απόστολος Χαριτωνίδης.

Πάρων στην εκδήλωση ήταν και ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας Σάκης Ρουβάς, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών που αγωνίζονται για τη ζωή τους.

«Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο να γίνει εθελοντής δότης του μυελού των οστών. Δεν θα το μετανιώσει ποτέ», είπε από την πλευρά του ο Σάκης Ρουβάς.

Τα παιδιά της Ελπίδας, έδωσαν για ακόμα μια φορά μαθήματα ζωής. Μικροί ήρωες που δίνουν μεγάλες μάχες… Που έχουν ήδη κερδίσει το μετάλλιο της ζωής….. Και ποιος ξέρει… ίσως κάποια από τα παιδιά να οι επόμενοι Ολυμπιονίκες της Ελλάδας που θα χαρίσουν το μετάλλιο τους στην Ελπίδα.

BINTEO STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top