Μόνο στο STAR: Το κορίτσι που πέρασε στην ισπανική φιλολογία μαθαίνοντας ισπανικά μέσω ίντερνετ

Εκεί που μένει δεν υπήρχε φροντιστήριο

​Από την Κρήτη στην Αθήνα και την ισπανική φιλολογία βρέθηκε η Ελπινίκη Λιανουδάκη, χωρίς να κάνει ούτε μία ώρα φροντιστήριο στα Ισπανικά. Τα έμαθε μόνη της από το ίντερνετ εκπλήσσοντας ακόμα και τους ίδιους της τους γονείς με την επιτυχία της!

«Ήταν τυχαία η συνάντησή μου με τα ισπανικά, από μία ισπανόφωνη σειρά στην τηλεόραση. Αρχισα να την βλέπω γιατί μου άρεσε σαν ιστορία έτσι ακούγοντας την γλώσσα μου άρεσε έβλεπα υπότιτλους και μετά το έψαξα και με την μουσική» εξηγεί η Ελπινίκη.

Έκπληξη προκαλεί το πως προέκυψε η τόσο μεγάλη της αγάπη Ελπινίκης για τη γλώσσα της Ιβηρικής χερσονήσου αλλά και το πως κατάφερε να την μάθει και να επιτύχει την εισαγωγή της στην ισπανική φιλολογία.

«Δεν υπήρχε φροντιστήριο στην περιοχή όπου μένω, έτσι αρκέστηκα στα πράγματα που μπορούσα μόνη μου να κάνω μέσω ίντερνετ".

Η Ελπινίκη απέδειξε ότι, με πολύ σκληρή δουλειά όταν αγαπάς κάτι πολύ, τότε οι δρόμοι όλοι είναι ανοιχτοί.

Μόνη της πάλεψε για το όνειρο της και μάλιστα κρυφά από όλους, φίλους και συγγε��είς. «Ήταν μία έκπληξη και για εμάς. Μου λέει πρέπει την Παρασκευή να είμαι Αθήνα να δώσω ισπανικά. Λέω ξέρεις ισπανικά μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτή τη διαδικασία σε όλη αυτή τη φάση των πανελληνίων; Μου λέει “ναι είμαι έτοιμη”, περιγράφει η μητέρα της.

Φοιτήτρια πια με πολλά όνειρα, η Ελπινίκη θέλει να τελειώσει τη σχολή της, να πάρει το πτυχίο της και μετά να ταξιδέψει στην Ισπανία και τη λατινική Αμερική.

Στέλνει το δικό της μήνυμα, στην αγαπημένη της γλώσσα σε όλους τους νέους που ξεκινούν τη νέα τους ζωή ως φοιτητές, λέγοντας στα ισπανικά: «Καλή επιτυχία σε όλους»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top