Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη «Μονή Πετράκη»

Σε προκήρυξη της, η οργάνωση αναφέρει ότι η πράξη της αποτελεί «απάντηση στο νέο κύμα κρατικής καταστολής»

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη «Μονή Πετράκη»

​Με προκήρυξη τους οι «Αμετανόητοι Αναρχικοί» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο της «Ιεράς Συνόδου» στη Μονή Πετράκη, στις 8 Αυγούστου.

Η προκήρυξη τους, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, και μέσω αυτής τονίζουν πως η πράξη τους αποτελεί «απάντηση στο νέο κύμα κρατικής καταστολής».

Η οργάνωση συνδέει την επίθεσή της με την «εισβολή του κράτους σε τρεις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών στη Θεσσαλονίκη».

«Το κράτος επιτίθεται στις καταλήψεις γιατί αποτελούν εστίες αυτοοργάνωσης των καταπιεσμένων, προσφέρουν τόπο ελεύθερης συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών» αναφέρουν στη συνέχεια.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως, «το χτύπημα στη Μονή Πετράκη ήταν επίθεση σε ένα διοικητήριο του εχθρού. Οι πολιτικές δράσεις ενάντια στην Εκκλησία δεν στρέφονται ενάντια στους θρησκευόμενους. Τα κράτη και οι Εκκλησίες προκαλούν τον φανατισμό, τους εθνικούς - θρησκευτικούς πολέμους, την προσφυγιά και τον ρατσισμό».

Να υπενθυμίσουμε, ότι από την επίθεση στη Μονή Πετράκη είχαν καταστραφεί ολοσχερώς δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και είχαν προκληθεί φθορές στον προαύλιο χώρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top