Το Star στο σκοπευτήριο-παράγκα που έκανε προπόνηση η Άννα Κορακάκη- Εικόνες ντροπής

Μία σιδερένια βάση αποτελούσε το δεκάρι που εκείνη σημάδευε

Το Star στο σκοπευτήριο-παράγκα που έκανε προπόνηση η Άννα Κορακάκη- Εικόνες ντροπής

​Λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, ο δημοσιογράφος του Star, Γρηγόρης Μπάκας βρέθηκε στο παλιό σκοπευτήριο της Άννας εκεί όπου προπονούταν η χρυσή ολυμπιονίκης ...Τα λάστιχα οριοθετούν το χώρο που στόχευε.

Εικόνες ντροπής σε αντίθεση με τις εικόνες που χάρισαν περηφάνια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Δήμος αποφάσισε να κατεδαφίσει τα παραπήγματα μετά το χρυσό της Ελληνίδας αθλήτριας.

«Υπήρχαν κάποιες εγκαταστάσεις που μόνο εγκαταστάσεις δεν ήταν. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το παιδί αλλά πολύ άσχημα για την κατάσταση αυτή» είπε ο τοπογράφος και μηχανικός του δήμου Δράμας Ζαχαρίας Κάργας.

Μία σιδερένια και σκουριασμένη βάση αποτελούσε για χρόνια το δεκάρι, όταν εκείνη σημάδευε.

δραμινι.jpg

Ο Δήμαρχος της Δράμας, Χρυστόδουλος Μαμσάκος, εξαπολύει επίθεση στην πολιτεία, την οποία κατηγορεί για αδιαφορία.

«Δεν γκρέμισε ένα προπονητήριο, ξήλωσε την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας της χρυσής ολυμπιονίκη είχε προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να διορθωθεί η κατάσταση στο σκοπευτήριο. Όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα της Δράμας Πρωινός Τύπος, είχε απευθυνθεί παντού αλλά δεν έβρισκε βοήθεια από πουθενά. Λίγους μήνες πρίν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε μιλήσει για τις σημαντικές ελλείψεις με τις οποίες πάλευε η αθλήτρια.

δραμινι 2.jpg



«Η Άννα έχει μόνο ένα πυροβόλο πιστόλι, ενώ θα έπρεπε να έχει και ένα δεύτερο. Αν το όπλο της μπλοκάρει ενώ βρίσκεται σε αγώνες, τότε αποκλείεται. Ένα τέτοιο όπλο, κοστίζει περίπου 1.700 ευρώ» είχε δηλώσει ο πατέρας και προπονητής της Άννας Κορακάκη, Τάσος.

Στο θρανίο ακουμπούσε το μοναδικό πιστόλι που είχε στην κατοχή της.

Πριν από περίπου δυο μήνες ο δήμαρχος της πόλης υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια ενός σύγχρονου κοντέινερ σκοποβολής ώστε να εκσυγχρονιστεί το προπονητήριο. Ωστόσο μετά το χρυσό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη προτείνει στην πολιτεία να κατασκευαστεί ένα πανελλήνιο κέντρο σκοποβολής στην πόλη.

«Το αυτονόητο είναι να διεκδικήσουμε ένα προπονητικό κέντρο στη Δράμα γιατί η Δράμα έχει μία Ολυμπιονίκη που είναι ένα πολύ νέο παιδί, το οποίο και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα παιδιά. Οπότε πρέπει να γίνει» τόνισε ο δήμαρχος Δράμας.

δραμινι 3.jpg

«Πιστεύω θα έχει το όνομα της Ολυμπιονίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το παιδί και αισθανόμαστε λίγο άσχημα για την κατάσταση αυτή. Ένα παιδί μόνο του χωρίς βοήθεια έφτασε εκεί που έφτασε" ανέφερε ο τοπογράφος Ζαχαρίας Κάργας.

Είναι βέβαιο ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα πρέπει να αισθάνονται άσχημα με αυτές τις εικόνες. Ειδικά αν συγκρίνουμε το προπονητικό κέντρο στο οποίο προετοιμάστηκε η Κινέζα συναθλήτρια της Άννας με το προπονητικό κέντρο που προετοιμαζόταν χειμώνες και καλοκαίρια η χρυσή Ολυμπιονίκης μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άννα Κορακάκη: Ψεύτικος ο λογαριασμός στο twitter-Προειδοποιήσεις από την «χρυσή» Ολυμπιονίκη

Ποια είναι η Άννα Κορακάκη μακριά από τα σκοπευτήρια-Το χρύσο κορίτσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί

«Νιώθω δέος απέναντι στην κόρη μου» λέει η μάνα της Κορακάκη-Η πικρία της 20χρονης αθλήτριας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top