Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο και μοναστήρι-Στη μάχη και ο στρατός!

Μεγάλη φωτιά και στο Ρέθυμνο- Πρώτη ανάρτηση: 30/07/2016 21:16

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Εκκενώθηκε ξενοδοχείο και μοναστήρι-Στη μάχη και ο στρατός!

Δύσκολη αναμένεται η βραδιά για τους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τη Φαράκλα και για την οποία σας ενημερώσαμε νωρίτερα, κατευθύνεται προς τον ευβοϊκό κόλπο και συγκεκριμένα στην περιοχή της λίμνης.

evia.jpg
Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.

evia2-1.jpg
Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

evia3.jpg
Στην πυρκαγιά στη Φαράκλα επιχειρούν: 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 30 άτομα στρατός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβέστες στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Σαχτούρια Ρεθύμνου. Στο σημείο επιχειρούν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις έχοντας να αντιμετωπ��σουν εκτός από τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Η πυρκαγιά αρχικά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό Άγιος Παύλος, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις ορεινές Μέλαμπες ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν κάνουν τη φωτιά απρόβλεπτη.

Είκοσι πυροσβεστικά οχήματα με σαράντα άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα και οκτώ υδροφόρα δήμων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου, ωστόσο λόγω των ανέμων δεν είναι εφικτή η συνδρομή του.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top