Αρνούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα οι 8: «Νομίζαμε ότι θα μεταφέρουμε τραυματίες»

Παρατράγουδα κατά την είσοδό τους στο δικαστήριο

Αρνούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα οι 8: «Νομίζαμε ότι θα μεταφέρουμε τραυματίες»

​Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης η δίκη των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Αρχικά κατέθεσε ένας αστυνομικός της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συμμετείχε και στη σύλληψη των οχτώ αξιωματικών. Όπως είπε, δεν προέβαλαν καμία αντίσταση και το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν να παραδοθούν και να τους δοθεί άσυλο στη χώρα μας.

Στη συνέχεια κατέθεσε ένας Τούρκος πιλότος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι εντολές που είχαν ήταν να μεταφέρουν τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη προς μονάδα, όπου υπήρχαν ασθενοφόρα και όταν αργότερα ενημερώθηκαν από το διαδίκτυο για τις εξελίξεις στη χώρα τους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη μονάδα τους, χωρίς όμως να πάρουν καμία απάντηση.

Τότε αποφάσισαν πως έπρεπε να φύγουν από τη χώρα και όπως είπε χαρακτηριστικά δέχθηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους αστυνομικούς. Μετά από αυτό αποφάσισαν να κρυφτούν με το ελικόπτερο σε μια δασώδη περιοχή, σε ένα πεδίο βολής εντός του τουρκικού εδάφους και περίμεναν να ξημερώσει.

Με το πρώτο φως της μέρας άνοιξαν τους χάρτες τους για να δυο τις διόδους διαφυγής και όπως είπε ο Τούρκος αξιωματικός είχαν τρεις επιλογές, ή να πάνε στη Ρουμανία, ή να πάνε στη Βουλγαρία ή να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο αξιωματικός ρωτήθηκε αν το ελικόπτερό τους είχε μηχανική βλάβη, κάτι που είχαν αρχικά ισχυριστεί οι αξιωματικοί, εκείνος όμως το διέψευσε και είπε ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουν να προσγειώσουν με ασφάλεια το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν θέλουν να αποκαλύπτουν πολλά προσωπικά και οικογενειακά τους στοιχεία, ενώ διστάζουν να αποκαλύψουν ακόμα και το βαθμό τους στο τουρκικό στράτευμα ή σε ποια μονάδα υπηρετούν.

Πάντως δεν έλλειψαν και τα παρατράγουδα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς κατά τη μεταγωγή των οχτώ μια διάσημη Τουρκάλα τρανσέξουαλ, η οποία φορούσε μπλουζάκι με τυπωμένο ένα σύνθημα κατά του πραξικοπήματος, σήκωσε την Τουρκική σημαία και άρχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον των οχτώ Τούρκων αξιωματικών.

σημαία-540x724.jpg

Οι αστυνομικοί την απομάκρυναν από το χώρο και δεν την άφησαν να πλησιάσει τους κατηγορούμενους.

φωτό: thrakinea

Διαβάστε ακόμα:

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ για τους 8 της Αλεξανδρούπολης-Πέταξαν όπλα κι απόρρητα έγγραφα του ελικοπτέρου

Προκαλεί ο Τούρκος πρέσβης: Δεν έπρεπε η Ελλάδα να επιτρέψει την προσγείωση του ελικοπτέρου!

Αλεξανδρούπολη: Απείλησαν στα τούρκικα τους 8 κατηγορούμενους μέσα στη δικαστική αίθουσα!

Αλεξανδρούπολη: «Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί προσγείωσαν το ελικόπτερο πρώτα σε δασώδη περιοχή»

Αρνήθηκαν στον εισαγγελέα την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα οι 8 Τούρκοι του ελικοπτέρου

Στην Αλεξανδρούπολη δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο! Ήρθε για να παραλάβει αυτό των στασιαστών

Μαξίμου: Η έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών θα εξαρτηθεί από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα

Διπλωματικό θρίλερ! Τουρκία: Να εκδοθούν οι «8 προδότες» που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top