ΠΟΛΕΜΟΣ Αμβρόσιου-Κιμούλη για τον «Πλούτο»-«Μην πάει κανείς, προτρέπει σε συμμοριτοπόλεμο»

Η καυστική απάντηση του ηθοποιού στον Μητροπολίτη μέσω Facebook

ΠΟΛΕΜΟΣ Αμβρόσιου-Κιμούλη για τον «Πλούτο»-«Μην πάει κανείς, προτρέπει σε συμμοριτοπόλεμο»

​Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος πήρε και πάλι το όπλο του και κήρυξε τον… ανένδοτο εναντίον του Γιώργου Κιμούλη, του Π. Φιλιππίδη, του Γ. Μπέζου και των υπολοίπων συντελεστών της παράστασης «Πλούτος», προτρέποντας το… ποίμνιό του να μην πάει να την παρακολουθήσει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αμβρόσιος ανακάλυψε πως ο Γ. Κιμούλης έχει εντάξει στην αριστοφανική παράσταση ένα επιθεωρησιακό στοιχείο με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη βωμολοχία και το υβρεολόγιο, που όπως υποστήριξε περιλαμβάνονται στο έργο τον έκανε έξαλλο με αποτέλεσμα να γράψει επιστολή – καταπέλτη καλώντας τον κόσμο σε… μποϊκοτάζ της παράστασης που τελικά δόθηκε χθες στο Αίγιο.

«Αλίμονο αν κάποιος γονιός είχε μαζί του εκεί και τα παιδιά του», ανέφερε ο Αμβρόσιος στην επιστολή του μετά το ανέβασμα της παράστασης στην Πάτρα στις 14 Ιουλίου και θέλοντας να… «προστατέψει» τους πιστούς του Αιγίου από τα "έκφυλα" και "αμαρτωλά" θεάματα συνέχισε, εκτοξεύοντας τα βέλη του εναντίον του Γ. Κιμούλη.

«Ο αριστερός κ. Κιμούλης, σε ρόλο καθοδηγητή, σε εμβόλιμο κομμάτι της παράστασης, απευθυνόμενος στο κοινό και ειδικά στους νέους, τους προέτρεπε να αντιδράσουν στην εργασία και στις κοινωνικές δομές, εξυβρίζοντας και υποτιμώντας κάθε θεσμό. Προχωρώντας, μάλιστα, σε κάποιον συμβολισμό θέλησε να καθοδηγήσει τις μάζες της νεολαίας σε δυναμικές αντιδράσεις (!!!), που παραπέμπουν σε... άλλες εποχές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αμβρόσιος, και χαρακτηρίζει «αριστερούς» τόσο τον Πέτρο Φιλιππίδη όσο και τον Γιάννη Μπέζο, κατηγορώντας τους όλους για... συμμοριτοπόλεμο!

Ο Γ. Κιμούλης πάλι, ψύχραιμος, επέλεξε να απαντήσει στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μέσω Facebook αναδημοσιεύοντας την επιστολή του και γράφοντας: «Όλα τα’ χε η Μαριωρή».

d86661249bc1c5909b7287f49680f468.jpg

Στο ίδιο ύφος και η ανάρτηση του Π. Φιλιππίδη στο Instagram, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία του με τον Γ. Κιμούλη και τον Γ. Μπέζο και έγραψε:

79b7b1d6aef598e431f0964d4f4efae5.jpg

«Πλούτος Αριστοφάνη σήμερα 15/7/2016 Βεάκειο, Πειραιάς. Με τις ευλογίες σας»!

Μάλιστα ο Γ. Κιμούλης επανήλθε στο θέμα χθες, μετά από την πολυαναμενόμενη παράσταση στο Αίγιο, καθώς όπως φάνηκε από το κατάμεστο θέατρο, το ποίμνιο του Αμβρόσιου δεν υπάκουσε και θέλησε να… "διαφθαρεί" από τον σατιρικ�� λόγο του Αριστοφάνη.

kimoulis.jpg

«Μια πανέμορφη νύχτα στο Αίγιο… παρά τις παραινέσεις και τις απειλές. Τελικά… ένα απόλυτα γεμάτο θέατρο με υπέροχους θεατές. Γέλασαν και συμμετείχαν με όλη τους την ψυχή. Σεβασμιότατε φαίνεται πως η ψυχή των πιστών σας αγαλλιάζεται αλλιώς. Αιγιώτες σας ευχαριστούμε», έγραψε ο Γ. Κιμούλης στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top