Σκότωσαν 4 από τα ροτβάιλερ της Κοζάνης! Σάλος στο Facebook-Έξαλλες οι φιλοζωικές

Σκληρές ανακοινώσεις εναντίον του Δημάρχου Κοζάνης Λ.Ιωαννίδη

Σκότωσαν 4 από τα ροτβάιλερ της Κοζάνης! Σάλος στο Facebook-Έξαλλες οι φιλοζωικές
Σάλος ξέσπασε στο Facebook με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Λ.Ιωαννίδη και της αντιδημάρχου Ε.Τασοπούλου να υποβάλλουν σε ευθανασία 4 από τα ροτβάιλερ που κρατούσαν στο κυνοκομείο τους.
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, "οι δημοτικές αρχές σκότωσαν 4 από τα 8 ροτβάιλερ, τα οποία είχαν κατασχεθεί από τον 72χρονο ιδιοκτήτη τους στην Κοζάνη, όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία με το πεντάχρονο αγόρι ανήμερα του Πάσχα". Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τα ζώα που θανατώθηκαν δεν συμμετείχαν καν στην τραγωδία με το παιδάκι, αλλά οι δημοτικές αρχές της Κοζάνης τα "σκότωσαν για να μην τα ... παραδώσουν στο φιλοζωικό". Η ΠΦΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει την ευθανασία των ζώων και μιλά για "έγκλημα" που έγινε από την πλευρά του δήμου Κοζάνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ευθανασία των τεσσάρων ροτβάιλερ έγινε την περασμένη Πέμπτη το πρωί στο καταφύγιο του Δήμου και αμέσως μετά τα νεκρά ζώα οδηγήθηκαν σε ειδικό αποτεφρωτήριο στην Πτολεμαΐδα που διαθέτει άδεια διαχείρισης ζωικών υπολειμμάτων.
Το τραγικό περιστατικό με το 5χρονο αγόρι που συγκλόνισε την χώρα έφερε αντιμέτωπες τις τοπικές αρχές με κενά και παραλείψεις του θεσμικού πλαισίου καθ'ότι προβλέπονται με κάθε λεπτομέρεια οι συνέπειες για κάποιον που βασανίζει ή θανατώνει ζώο, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά, στο τι πρέπει να γίνει, όταν ένα ζώο σκοτώνει έναν άνθρωπο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης, ο δήμος προχώρησε αρχικά σε δημόσια πρόσκληση για την υιοθεσία όλων των ζώων από ενδιαφερόμενους πολίτες. Υπήρξαν πάνω από δέκα αιτήσεις υιοθεσίας για όλα τα ζώα ακόμη και για τα δύο σκυλιά που σκότωσαν το πεντάχρονο αγόρι. Ακολούθησε η παρέμβαση του εισαγγελέα που με εντολή του εξαίρεσε από την υιοθεσία τα δύο ζώα που ευθύνονται για τον θανάτου του μικρού αγοριού.
Για τα τέσσερα ροτβάιλερ δεν εγκρίθηκε καμία από όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στον δήμο Κοζάνης, γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο δήμος, σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία της Π.Ε. Κοζάνης.
Για τα δύο ροτβάιλερ που είναι σε μικρή ηλικία, εγκρίθηκε η υιοθεσία τους από πολίτη που δηλώνει εκπαιδευτής και που διαθέτει τις υποδομές που έχει θέσει ως προϋπόθεση η υπηρεσία και τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα.
Τα δύο σκυλιά που, σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη τους, ευθύνονται για το θάνατο του παιδιού θα παραμείνουν στο καταφύγιο του δήμου ως στοιχείο της δικογραφίας και στην συνέχεια θα υποβληθούν και αυτά σε ευθανασία.
"Είναι αλήτες, κυνικοί , ανάλγητοι και ψεύτες. Καταδικάστε τους οι πάντες. Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει έτσι", τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη.
Την ίδια ώρα, χαμός γίνεται στα social media με την θανάτωση των σκυλιών. Άνθρωποι που αγαπούν ιδιαίτερα τα ζώα αντιδρούν σφοδρά με την εξέλιξη της υπόθεσης. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο facebook η γνωστή σεναριογράφος, συγγραφέας και ηθοποιός Άννα Αδριανού, η οποία είναι μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και μέλος της φιλοζωικής Βριλησσίων. Η κα Αδριανού κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι γίνεται πόλεμος στο φιλοζωικό κίνημα, καλώντας τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα να αντιδράσουν.
2016-07-17-(0).jpg
Επίσης, το Φιλοζωικό Σωματείο της Κοζάνης «ΑγγίΖωο» αντέδρασε έντονα μέσω facebook. Με μια σκληρή ανακοίνωση, χαρακτηρίζουν μεταξύ άλλων «ανίκανους και κατώτερους των περιστάσεων» τον Δήμαρχο της πόλης κ.Ιωαννίδη και την Αντιδήμαρχο κ.Τασοπούλου.
«Η εγωπάθεια και ο εγωκεντρισμός σας έχουν ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο και μπροστά στην ανάγκη σας να ικανοποιήσει το υπέρμετρο "ΕΓΩ" σας δεν υπολογίζετε ούτε ζωές, ούτε νόμους, ούτε τίποτα…. Σκότωσαν τα 4 από τα 6 ζώα, επειδή πολύ απλά δεν ήθελαν να κάνουν αυτό που έπρεπε ,να τα παραδώσουν στο φιλοζωικό, όπως ορίζει ο Νόμος…. Έχετε στρογγυλοκαθίσει όλοι στις καρέκλες σας και ξεχνάτε ότι είστε αιρετοί και όταν αύριο, με το καλό, δεν θα είστε εκεί θα κριθείτε για το υποτιθέμενο ‘’ έργο ‘’σας υπεύθυνοι και υπεύθυνες κύριες και κύριοι της ‘’φιλοζωίας’’ και της ‘’οικολογίας’’. Εκτός και αν έχετε την εντύπωση ότι το να βάζετε πρόστιμα στα φιλοζωικά θεωρείται εργο …. Αυτό δεν είναι έργο, είναι ξεκάθαρη κοροϊδία και απαξίωση προς αυτούς που κάνουν ουσιαστικά την δική σας δουλειά! Το Δ.Σ του Φιλοζωικού Σωματείου "ΑγγίΖωο" δεν θα συμμετέχει σε καμιά πενταμελή επιτροπή… αποσύρονται τα μέλη του και ας βρει άλλο φιλοζωικό να κοροϊδέψει ο κύριος Ιωαννίδης ότι είναι δήθεν φιλόζωος και οικολόγος. Δεν θα μας εκπλήξει βέβαια το ενδεχόμενο να δημιουργήσει από μόνος του ένα φιλοζωικό ανδρείκελο, έτσι ώστε να συνεχίσει το ‘’φιλοζωικό’’ του έργο. Μπράβο σας κύριε Δήμαρχε για άλλη μια φορά μας αποδείξατε πόσο λάθος κάναμε που σας εμπιστευτήκαμε! Να είστε καλά και εσείς, η οικολογία σας και το έργο σας που μάλλον δεν θα το δούμε ποτέ! Και από αύριο μπορείτε να συνεχίσετε να μας γεμίζετε ψέματα και φθηνές δικαιολογίες που σίγουρα θα υπάρξουν για να δικαιολογήσουν και την ύπαρξη σας σε εκείνη την θέση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Όλη η ανακοίνωση:

pr.jpg

dr.jpg

tr.jpg

Δείτε επίσης:

Ευθανασία σε τέσσερα ροτβάιλερ για την τραγωδία με τον 5χρονο στην Κοζάνη

Εθελοντές φιλόζωοι της Κοζάνης στέλνουν ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΟΛΑΦΟ σε υπουργούς και εισαγγελείς

Κοζάνη: Θα δοθούν για υιοθεσία τα 8 ροτβάιλερ-Τα δυο σκότωσαν 5χρονο ανήμερα του Πάσχα!

ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ πήραν από τον ιδιοκτήτη τους τα 6 ροτβάιλερ που κατασπάραξαν τον 5χρονο στην Κοζάνη

Αδριανού: «Όταν πέθανε η μάνα μου, η γάτα της μου έγλειφε τα δάκρυα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top