Στην Αλεξανδρούπολη δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο! Ήρθε για να παραλάβει αυτό των στασιαστών

Καρέ καρέ η άφιξη των πραξικοπηματιών στο ελληνικό αεροδρόμιο - Πρώτη ανάρτηση 16/07/2016 23:20

Στην Αλεξανδρούπολη δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο! Ήρθε για να παραλάβει αυτό των στασιαστών
Ένα διπλωματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου μετά την προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη, τουρκικού ελικοπτέρου, του οποίου οι χειριστές του επικαλέστηκαν μηχανική λάβη. Τελικά, οι 8 επιβαίνοντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο λέγοντας ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα.
Από την πλευρά της η Τουρκία ζητά την έκδοση των «προδοτών», με την Ελλάδα να θέλει να εξετάσει το θέμα με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία, αλλά και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το διεθνές δίκαιο.
Οι Τούρκοι πάντως δείχνουν ανυπόμονοι, αφού το βράδυ του Σαββάτου, προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, τουρκικό ελικόπτερο για να παραλάβει το Black Hawk με το οποίο έφτασαν στην Ελλάδα, οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες.
Στο βίντεο βλέπετε, τα πρώτα λεπτά του διπλωματικού θρίλερ με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης. Η εικόνα από το thrakitoday δείχνει το ελικόπτερο να προσγειώνεται στον διάδρομο του ελληνικού αεροδρομίου και λίγο αργότερα οι επιβάτες του να είναι περικυκλωμένοι από Έλληνες αστυνομικούς.
Οι 8 Τούρκοι επιβαίνοντες, οι οποίοι φορούσαν στρατιωτικά ρούχα, χωρίς διακριτικά, δήλωσαν τα ονόματα τους και τους αριθμούς στρατιωτικού μητρώου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχαιότερος αξιωματικός λέγοντας
«Είμαστε Τούρκοι αξιωματικοί και υπηρετούμε στην Αεροπορία Στρατού. Όλοι μας συμμετείχαμε στην απόπειρα πραξικοπήματος. Ζητούμε πολιτικό άσυλο».
Οι στρατιωτικοί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και αμέσως οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης όπου κρατούνται. Το διασωστικό ελικόπτερο φυλασσόταν από την ελληνική αστυνομία, ενώ από νωρίς γίνονταν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να επιστραφεί το ελικόπτερο στην Τουρκία.
Σχετικά με την έκδοση των πραξικοπηματιών στην Τουρκία, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε στο STAR: «Θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία περί εκδόσεων. Συμβουλιοθετών, Άρειος Πάγος και τελικά θα αποφασίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Για την εκτίμηση της υπόθεσης θα παίξει ρόλο η αναφορά που έγινε στην Τουρκία ότι πιθανώς θα επανέλθει η θανατική ποινή »
Οι Τούρκοι αξιωματικοί αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top