Έλληνας ιερέας στη Νίκαια Γαλλίας: Βλέπαμε τα βεγγαλικά όταν ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος

Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Έλληνας ιερέας στη Νίκαια Γαλλίας: Βλέπαμε τα βεγγαλικά όταν ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος
​Ανάστατος είναι ο όλος ο πλανήτης από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία.
Ο πατήρ Μιχαήλ Σαληνιωτάκης, ο Έλληνας ιερέας που ζει στη Νίκαια μίλησε στο ΣΚΑΪ για το πώς βίωσε ο ίδιος, το φρικιαστικό γεγονός.
Όπως επισήμανε, παρακολουθούσε τα βεγγαλικά από το μπαλκόνι του σπιτιού του, που είναι απέναντι από το λιμάνι της Νίκαιας.

«Ξαφνικά ακούστηκε ένα τρομακτικός θόρυβος. Από την τηλεόραση μάθαμε ότι ένα φορτηγό μπήκε μέσα σε ένα πλήθος. Ήταν περίπου 22.30 ώρα Γαλλίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πληροφορηθήκαμε για τρομοκρατικό χτύπημα».

Πρώτο μέλημα του ιερέα ήταν να επικοινωνήσει με την ελληνική κοινότητα –στη Νίκαια ζουν πάνω από 80 οικογένειες Ελλήνων-, για να μάθει αν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.

Όπως είπε ο πατήρ Μιχαήλ, σύμφωνα με τα όσα και εκείνος γνωρίζει δεν υπάρχουν μέλη της ελληνικής κοινότητας ανάμεσα στα θύματα ή τους τραυματίες. «Το πρωί θα τηλεφωνήσω σε όλα τα μέλη της ελληνικής παροικίας. Είμαστε τρομοκρατημένοι».

Ο ίδ��ος επισήμανε ότι: «Όλο το προηγούμενο διάστημα μας είχαν επιστήσει την προσοχή να αποφεύγουμε τις εξόδους. Συζητιόταν ότι στη μέρα της εθνικής εορτής κάποιοι θα αντιδράσουν. Είναι ήσυχα εδώ, δεν είχαμε δείγματα, αλλά το περιμέναμε».

Ο πατήρ εξήγησε ακόμη ότι στην Κυανή Ακτή ζουν περίπου 600 οικογένειες Ελλήνων, ενώ στη Νίκαια η ελληνική παροικία αριθμεί στις 80 οικογένειες. Η μουσουλμανική κοινότητα είναι αρκετά μεγάλη στη Νίκαια, εξήγησε, και τόνισε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και ότι όλοι ζούσαν αρμονικά. Ίσως ένας από τους λόγους που δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα, είναι ότι οι περισσότεροι βρίσκονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα για διακοπές.

Δείτε στο βίντεο τα όσα είπε τηλεφωνικά στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top