ΚΡΑΥΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ από τους νεφροπαθείς για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

​SOS εκπέμπουν οι νεφροπαθείς της χώρας καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε θέσεις για αιμοκάθαρση στα δημόσια νοσοκομεία. Ειδικά οι ανασφάλιστοι νεφροπαθείς της Αθήνας ζουν στιγμές αγωνίας αφού κάθε φορά πρέπει να ζητιανεύουν για δυο ώρες στο μηχάνημα τεχνητού νεφρού στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Η ιστορία του Ξενοφώντα Λύρος συγκλονίζει. Μπήκε στην αιμοκάθαρση στα 22 του χρόνια και σήμερα έχει μεταμοσχευθεί και ακούει καθημερινά από τη θέση του αντιπροέδρου του πανελλήνιου συνδέσμου νεφροπαθών, όλα τα παράπονα των ασθενών που η ζωή τους είναι κυριολεκτικά γαντζωμένη στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης! «Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως αυτοί οι άνθρωποι που είναι ΑΡΡΩΣΤΟΙ, πληρώνουν διαφορές σε φάρμακα, τα οδοιπορικά τους τα προπληρώνουν και τα πληρώνουν μετά από δυο μήνες, πως αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν με 450 ευρώ σύνταξη»!

Όποιος έχει ασφάλιση θεωρείται τυχερός. Κάνει τακτική αιμοκάθαρση στα ήδη κουρασμένα δημόσια νοσοκομεία ή απευθύνεται σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο που καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι 55 ανασφάλιστοι νεφροπαθείς όμως είναι ξεχασμένοι από το κράτος αφού αναγκάζονται να μπαίνουν σφήνα στις ήδη προγραμματισμένες και έκτακτες αιμοκαθάρσεις των δημόσιων νοσοκομείων που εφημερεύουν.

Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες η ζωή του νεφροπαθή γίνεται ανυπόφορη. Αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα δυσκολευθεί πολύ, αφού σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει καν μονάδα αιμοκάθαρσης, ενώ ακόμα κι αν υπάρ��ει, δε θα βρει εύκολα κενή θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top