ΑΥΤΟΨΙΑ του STAR: Η φοροδιαφυγή κάνει βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ

ΑΥΤΟΨΙΑ του STAR: Η φοροδιαφυγή κάνει βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας!

​Ανέκδοτο χαρακτηρίζουν καταστηματάρχες στην Πλάκα το πρόστιμο που τους επιβάλλεται και αντιστοιχεί στο μισό του ΦΠΑ της απόδειξης που δεν κόβουν. Μάλιστα λόγω της μειωμένης δουλειάς παραδέχονται ότι μπαίνουν σε παζάρια με τον πελάτη, για να μην χάσουν την πώληση.

Η κάμερα του STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας, κατέγραψαν με υπομονή τις αγορές των τουριστών ακόμη και στα πιο απλά είδη όπως είναι τα παγωτά. Οι πελάτες έπαιρναν το παγωτάκι τους ο ένας πίσω από τον άλλο, αλλά απόδειξη δεν είδαμε να κρατούν στα χέρια τους μαζί με τα ρέστα. Όταν πλησιάσαμε και ρωτήσαμε την υπάλληλο γιατί δεν έδινε αποδείξεις ...το αρνήθηκε.

Οι τουρίστριες σε καφετέρια θεώρησαν απόδειξη το χαρτί της παραγγελίας που υπήρχε στο τραπέζι.

Ο υπάλληλος ο οπ��ίος μας είπε ότι βιαστήκαμε να βγάλουμε συμπέρασμα και ότι η απόδειξη θα ερχόταν, παραδέχθηκε πάλι με το χέρι στην καρδιά ότι δεν κόβει σε όλους.

Οι τουρίστες στα σοκάκια μας έδειχναν με περηφάνεια τα είδη που μόλις είχαν αγοράσει σε καλή τιμή όπως πίστευαν, αλλά χωρίς απόδειξη!

Η έφοδος που έκανε σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης η νεοσύστατη Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημόσιων Εσόδων, εντόπισε στα τραπέζια τις λεγόμενες "ανακυκλωμένες" αποδείξεις δηλαδή αυτές που έχουν κοπεί ώρες πριν, δεν τις έχει πάρει ο πελάτης και καταλήγουν στον επόμενο.

Όσο για τα τραπέζια που δεν είχαν αποδείξεις; Η πιο συχνή δικαιολογία ήταν πως… τις πήρε ο αέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top