Ισόβια στους δολοφόνους του Κουμανταρέα – ΧΑΜΟΣ με την τοποθέτηση Κούγια: ΕΞΑΛΛΟ το ακροατήριο

Ξέσπασαν στα κλάματα οι δολοφόνοι – «Να κλαίτε όπως κλαίμε εμείς τόσον καιρό» φώναζαν οι φίλοι του συγγραφέα

Ισόβια στους δολοφόνους του Κουμανταρέα – ΧΑΜΟΣ με την τοποθέτηση Κούγια: ΕΞΑΛΛΟ το ακροατήριο

Σε κλάματα ξέσπασαν οι δολοφόνοι του Μένη Κουμανταρέα.

Ο 27χρονος Στεφάν Ματασαρεάνου και ο 30χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν άκουσαν τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να τους καταδικάζουν, ομόφωνα, σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και επιπλέον ποινή 4 ετών για απόπειρα ληστείας και λύγισαν. Μαζί όμως ξέσπασαν και οι φίλοι του δημοφιλούς συγγραφέα που τους φώναζαν «να κλαίτε όπως κλαίμε εμείς τόσον καιρό».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να αναγνωριστεί στους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Η οικογένεια του Μένη Κουμανταρέα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση.

Σε γραπτή δήλωση της η δικηγόρος Αγγελική Δημακοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια μέρους της υπεράσπισης να αμαυρώσει τη μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους νεοέλληνες λογοτέχνες έπεσε στο κενό. Εάν διάβαζε περισσότερη λογοτεχνία, ίσως να έφτιαχνε πιο πειστικές ιστορίες. Οι τυμβωρύχοι, αν και σύλησαν τον τάφο του Μένη Κουμανταρέα, δεν κατόρθωσαν ποτέ να βρουν το “Θησαυρό του Χρόνου”».

Τι είπε ο Κούγιας και ξεσηκώθηκε το ακροατήριο

Η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του Στεφαν Ματασαρεάνου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο.

Ο γνωστός ποινικολόγος προσπάθησε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και μάλιστα είπε πως οι δράστες ίσως έκαναν και… ένα παράπλευρο καλό!

«Μπορεί η πράξη του κατηγορούμενου να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό. Να παίρνεις ένα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες “έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα...”. Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά...» είπε ο κ. Κούγιας, με το ακροατήριο έξαλλο να φωνάζει «αίσχος» και «ντροπή».

Ο ίδιος, συνεχίζοντας στη συνέχεια προκάλεσε νέες αντιδράσεις, λέγοντας: «Εμένα αν το είχε κάνει στο παιδί μου θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top