ΑΥΤΟΨΙΑ STAR- Σημεία παγίδες στη διαδρομή του Βουραΐκού

Εκεί όπου ο 9χρονος έχασε τη ζωή του

​Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η χαρά μετατράπηκε σε τραγωδία για μια ολόκληρη οικογένεια.

Για τους γνώστες, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό στη διαδρομή του Βουραϊκού και του Οδοντωτού αφού τα τελευταία 30 χρόνια, περισσότερα από 15 άτομα έχουν τραυματισθεί. Είναι όμως άξιο απορίας, πως επαγγελματίες οδηγοί βουνού, αλλά και διοργανωτές πεζοποριών δεν επεσήμαναν τον κίνδυνο του διάκενου στην γέφυρα- παγίδα θανάτου για τον 9χρονο Βασίλη.

«Περιμένουμε πρώτα να γίνει το ατύχημα και μετά να ψάξουμε ποιος φταίει. Είναι απορίας άξιο πως κάποιος από τους υπεύθυνους εκεί δεν έκατσε να το βελτιώσει, να το κάνει να είναι πιο ασφαλές, να βάλει κάποιο κιγκλίδωμα», λέει στο Star ο Κοτρωνάρος Παναγιώτης, εκπαιδευτής ορειβασίας, μέλος ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

Σε μια διαδρομή περίπου 10 χιλιομέτρων από τα Καλάβρυτα προς το Διακοφτό, υπάρχουν 8 γέφυρες που διασχίζει ο Οδοντωτός, αλλά και οι πεζοπόροι. Από αυτές, σύμφωνα με τους πεζοπόρους τρεις είναι οι πιο επικίνδυνες. Σε μια γέφυρα στο Σιφώνι, το ύψος ξεπερνά τα 40 μέτρα, εκεί βρήκε τραγικό θάνατο ο μικρός Βασίλης.

Η δημοσιογράφος του Star Κατερίνα Μαστραντωνάκη, περπάτησε πάνω στο δεύτερο από τα οκτώ γεφύρια που διασχίζουν το Βουραϊκό ποταμό. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και τα πιο ασφαλή και βρίσκεται στο χωριό Ζαχλωρού.

Δυόμι��ι χιλιόμετρα μετά, υπάρχει ένα τούνελ 50 μέτρων και μέσα σε αυτό μια γέφυρα 5-7 μέτρα. Εδώ είναι το πρώτο επικίνδυνο σημείο για τους πεζοπόρους, όπου κινδυνεύουν αν την ώρα που διασχίζουν το τούνελ περάσει και ο Οδοντωτός.

Το δεύτερο επικίνδυνο σημείο της διαδρομής - γνωστό στους πεζοπόρους είναι μια σιδερένια γέφυρα, 30 μέτρα πάνω από το ποτάμι.

Όταν η οικογένεια έφθασε στο 6ο χιλιόμετρ�� της διαδρομής, έπρεπε να διασχίσει την συγκεκριμένη πεζογέφυρα. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην πεζογέφυρα και την σιδηροδρομική γραμμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top