ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα ΜΑΤ! Δείτε τι έκαναν 300 από τους 600 «σκληρούς» της αστυνομίας

Αίτημα για μετάθεση υπέβαλαν οι μισοί άνδρες της υπηρεσίας-Πρώτη ανάρτηση 20:00

ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα ΜΑΤ! Δείτε τι έκαναν 300 από τους 600 «σκληρούς» της αστυνομίας

​Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι λεγόμενοι και «σκληροί» της αστυνομίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το χρονικό της ανταρσίας

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ήταν 8 Μάϊου, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, μέσα στη Βουλή, ψηφιζόταν ένα ακόμη μνημόνιο, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Στη συγκέντρωση σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τα οποία είχαν τραυματιστεί δύο μέλη της ΛΑΕ. Την επόμενη μέρα, ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ. Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας, διέταξε ΕΔΕ, ενώ έξι άνδρες των ΜΑΤ μετατέθηκαν δυσμενώς.

Οι 300 άνδρες των ΜΑΤ (σχεδόν οι μισοί της υπηρεσίας) λοιπόν, υπέβαλαν ταυτόχρονα αίτημα για μετάθεση. Αφενός για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους και αφετέρου για να διαμαρτυρηθούν για την απαξίωση της δουλειάς τους.

Αστυνομικές πηγές είπαν στο star.gr πως αυτή η ανταρσία των ΜΑΤ είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού, ενώ ξεκαθάρισαν κάτι τέτοιο πρακτικά δεν μπορεί να γίνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top