Συνάντηση του Μπαν Κι Μουν με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Συνάντηση του Μπαν Κι Μουν με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη

​Ιδιαίτερη συνάντηση με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, είχε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κύριος Μπαν Κι Μουν και η σύζυγός του, κυρία Μπαν Σουν Ταεκ.

O κύριος Μπαν Κι Μουν και η κυρία Βαρδινογιάννη συζήτησαν για τη δράση του Προγράμματος "We Care" - μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη-για παροχή βοήθειας σε προσφυγόπουλα που βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας στην Αθήνα, τη Λέσβο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν επίσης και η Διεθνής Συνάντηση Ειδικών στα θέματα προσφύγων που διοργανώνει τον Νοέμβριο στην Αθήνα το Ίδρυμα, σε συνεργασία με την UNESCO και την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πόλεων κατά του Ρατσισμού».

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα μας. Από την Ελλάδα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σ' ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, έχει συνδεθεί με το ζεύγος Mπαν με δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2009, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κυρίου Μπαν Κι Μουν στην Ελλάδα, η σύζυγός του, είχε επισκεφτεί τον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Είδε από κοντά τη δράση και το έργο και είχε εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top