ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ανατροπή απόφασης από το Εφετείο: Από ισόβια σε…ομόφωνα ΑΘΩΟΣ!

Τι λέει στο Star ο Σάκης Κεχαγιόγλου

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ανατροπή απόφασης από το Εφετείο: Από ισόβια σε…ομόφωνα ΑΘΩΟΣ!

Δικαστική πλάνη ή μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές ανατροπές των τελευταίων χρόνων; Ενας 35χρονος Αλβανός, φερόμενος ως διακεκριμένο μέλος της Αλβανικής μαφίας, καταδικάστηκε το 2010 σε ισόβια με την κατηγορία ότι διέταξε την δολοφονία ενός 29χρονου ομοεθνή του. Σε πρώτο βαθμό η ποινή του επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών.

«Η άδικη και προφανώς λανθασμένη απόφαση για τον εντολέα μου, του Πρωτόδικου Δικαστηρίου ανατράπηκε πλήρως», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Σάκης Κεχαγιόγλου.

Οι αρχές αντιμετώπισαν το έγκλημα σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών της Αλβανικής μαφίας. Στο Εφετείο όμως τα πράγματα άλλαξαν. Τόσο ο εισαγγελέας όσο και οι δικαστές και οι ένορκοι αθώωσαν ομόφωνα, τον 35χρονο κατηγορούμενο. Κομβικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση της μάνας του θύματος που είπε ότι αποκλείεται να σκότωσε τον γιό της ο 35χρονος.

«Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου συνιστά μια εξαιρετικά σπάνια απόφαση στα ελληνικά δικαστικά χρονικά καθώς μια ποινή ισοβίου καθείρξεως που επιβλήθηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο, μετατρέπεται σε αθωωτική απόφαση στην κατ’έφεση δίκη», πρόσθεσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο κατηγορούμενος πάντως δεν αποφυλακίστηκε καθώς εκτίει ποινή για άλλα αδικήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top