Πανελλαδικές 2016: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ τα θέματα στα Λατινικά και ΑΠΛΑ τα θέματα στη Χημεία

Τι λένε στο star.gr οι καθηγητές των φροντιστηρίων Σπουδή

Πανελλαδικές 2016: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ τα θέματα στα Λατινικά και ΑΠΛΑ τα θέματα στη Χημεία
​Τα θέματα στα Λατινικά της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών ήταν αναμενόμενα, ενώ τα θέματα στη Χημεία της Ομάδας Θετικών Σπουδών ήταν απλά και διατυπωμένα με σαφήνεια.
Οι υποψήφιοι που εξετάζονται σήμερα στα Λατινικά κλήθηκαν να μεταφράσουν τρία αποσπάσματα από διδαγμένα κείμενα. Σύμφωνα με τους φιλολόγους των φροντιστηρίων «Σπουδή», οι ερωτήσεις της γραμματικής ήταν απλές ενώ απαιτητικές χαρακτηρίζονται οι ασκήσεις του συντακτικού.
Τα θέματα έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα περσινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι φετινοί υποψήφιοι είναι οι πρώτοι που έχουν διδαχτεί Λατινικά στο σχολείο μία χρονιά μόνο, στη Γ΄ Λυκείου, λόγω της αλλαγής του εκπαιδευτικού συστήματος.
Όσον αφορά στα θέματα της Χημείας, οι ασκήσεις, που συνήθως δυσκολεύουν τους υποψηφίους, ήταν πολύ απλές και αντιμετωπίζονταν γρήγορα και με μεγάλη ευκολία.
Αξιοποιήθηκε ένα τμήμα ύλης που προστέθηκε φέτος στην ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και προέρχεται από τη Β΄ Λυκείου, το οποίο όμως ήταν μικρής βαθμολογικής σημασίας.
σπο.jpg
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top