25 χρόνια αγάπης, νίκης και... «ΕΛΠΙΔΑ»

«Το μήνυμα των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ: Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»

Είκοσι πέντε χρόνια προσφοράς… Είκοσι πέντε χρόνια αγάπης, αγώνα και νίκης... Είκοσι πέντε χρόνια ΕΛΠΙΔΑΣ!

Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων δράσης του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Μια διαδρομή καθόλου εύκολη. Ένας αγώνας κατά του καρκίνου που αρχικά έμοιαζε άνισος. Η πίστη όμως και η αφοσίωση έκαναν το όραμα πραγματικότητα και έδωσαν την ελπίδα και τη ζωή, σε εκατοντάδες παιδιά. Η ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ, απέδειξε ότι παρά τις δυσκολίες, τις οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, η ιδέα της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο μπορεί να κρατιέται ζωντανή και να συμβάλλει στον ανθρωπιστικό πολιτισμό και στη συνοχή της κοινωνίας μας.

«Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά! Αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ και μπορεί να γίνει σήμερα μήνυμα μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. «Δεν θα ήταν υπερβολικό αν λέγαμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σταθμό για την ιστορία της ιατρικής, για την ιστορία και την προσφορά του εθελοντισμού και για την ιστορία της αγάπης. Και πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας, της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη», ανέφερε.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που γονείς παιδιών αλλά και αποθεραπευμένα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ μίλησαν για τη δική τους εμπειρία, για τη δική τους ιστορία, για το δικό τους αγώνα, που με σύ��μαχο την αγκαλιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, βγήκαν νικητές.

«Δεν ξέρω πως τα καταφέρνετε αλήθεια, αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ μέσα από την κάρδια μου γιατί η ΕΛΠΙΔΑ με έκανε άλλον άνθρωπο. Με βοήθησε να “κερδίσω” τη νίκη μου. Να κερδίσω μια νίκη που στην πραγματικότητα είναι νίκη απέναντι σε χιλιάδες πράγματα», είπε η Κατερίνα Αθανασιάδου, φοιτήτρια Βιολογίας.

«Η ζωή των δικών μας παιδιών δεν χαρίστηκε. Κερδήθηκε. Ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό. Κοντά σας, δίπλα σας», είπε η Αργυρώ Καρτέλια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πολιτικοί αρχηγοί, η πρώτη κυρία της Αλβανίας, η πρώτη κυρία της Κύπρου, υπουργοί, βουλευτές, ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης, διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες, ε��πρόσωποι, του Ακαδημαϊκού Διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου, των Μέσων Ενημέρωσης, της Τέχνης του Αθλητισμού, αλλά και πολλοί υποστηρικτές και φίλοι της ΕΛΠΙΔΑΣ, καθώς επίσης και αποθεραπευμένα παιδιά με τις οικογένειες τους.

«Μπορεί αν θέλει κάποιος, αν επιμείνει, αν υπερβεί τον εαυτό του και τις δυσκολίες να προχωρήσει σε εγχειρήματα που είναι φαεινό παράδειγμα για την κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Είναι μια προσπάθεια που αναδεικνύει την ανάγκη για ένα μεγάλο μέτωπο ανθρωπισμού που έχουμε ανάγκη σε μια εποχή απομόνωσης, περιθωριοποίησης και ανασφάλειας. Ένα μεγάλο μέτωπο ανθρωπισμού που ανεβάζει τον άνθρωπο στο ιδεώδες όπως έλεγε ο Βίκτορ Ουγκώ όπου το θείο γίνεται ανθρώπινο και το ανθρώπινο γίνεται θείο, όπως έλεγε ο Νικηφόρος Βρεττάκος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Σας είμαστε και ευγνώμονες γιατί στέλνετε το δικό σας ξεχωριστό μήνυμα ότι σε μια εποχή μεγάλης δυσκολίας για τον τόπο, όλες οι δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να μπορέσουμε πραγματικά να δώσουμε μια ελπίδα σε αυτή την χώρα που δοκιμάζεται», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι ένα έργο ζωής για τη ζωή… για όλους», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Κάνετε αυτό που έκαναν οι παλαιοί ευπατρίδες. Αφήνετε το ίχνος του καλού», υπογράμμισε η βουλευτής το�� ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

«Αυτή η συγκέντρωση και αυτή η προσφορά να μην είναι απλά για να επαινούμε μια οικογένεια, μια κυρία, αλλά να διδάσκει», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Στα 25 αυτά χρόνια η ΕΛΠΙΔΑ, δημιούργησε, την πρώτη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για παιδιά στη χώρα μας, τον Ξενώνα, που έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 2.000 οικογένειες, το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Προέρχομαι από την πατρίδα της Μητέρας Τερέζας, η οποία ήταν μια σοφή γυναίκα με δυνατές πεποιθήσεις που φρόντισε την ανθρωπότητα. Υπάρχει μια γυναίκα η οποία μοιράζεται τα χαρακτηριστικά της Μαρίας Τερέζα και είναι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Είμαι περήφανη που σε έχω γνωρίσει και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω εκ μέρους της Αλβανίας για τα όσα κάνεις», είπε η πρώτη κυρία της Αλβανίας, Οντέτα Νισάνι.

«Αν λοιπόν υπάρχει σήμερα Ελπίδα στις καρδιές των παιδιών και των οικογενειών τους αυτό οφείλεται στο έμπρακτο έργο και την ανιδιοτελή προσφορά των ανθρώπων του συνδέσμου», είπε η πρώτη κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη.

«Η προσωπική δέσμευση της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στον αγώνα κατά του καρκίνου στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από συνέπεια και είναι άνευ όρων», είπε ο Ντέιβιντ Καγιάτ, ογκολόγος-ιδρυτής του AVEC.

«Τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ μου έδωσαν μαθήματα ζωής, θάρρους και γενναιότητας ψυχής. Με έκαναν καλύτερο άνθρωπο», τόνισε ο Σάκης Ρουβάς, αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Στην ΕΛΠΙΔΑ, όπως επεσήμανε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίποτα δε χαρίστηκε. Η πίστη όμως και η αγάπη για τα παιδιά ήταν ο μοχλός της δύναμης της. Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε από καρδιάς ολόκληρο τον ελληνικό λαό που 25 χρόνια τώρα συστρατεύεται στον ιερό αγώνα του Συλλόγου.

«Μας δίνει δύναμη το γεγονός ότι η ΕΛΠΙΔΑ λειτούργησε πάντα ως συνδετικός ιστός, ενώνοντας τους Έλληνες σε έναν κοινό αγώνα. Και είναι χαρά μας που σήμερα ξαναβρισκόμαστε μαζί σας, με φίλους από κάθε πολιτικό χώρο που καθένας εκπροσωπεί μια αντίστοιχη περίοδο της ιστορίας της ΕΛΠΙΔΑΣ και τις ομάδες πολιτών που ταυτίστηκαν με το έργο μας. Αυτός είναι ο κόσμος της ΕΛΠΙΔΑΣ , όλος ο ελληνικός λαός που συνέβαλε στο όραμα της νίκης των παιδιών απέναντι στον καρκίνο και αποδεικνύει ότι η χώρα μας μπορεί να καταφέρει πολλά με την ομόνοια και την αγάπη», υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Είκοσι πέντε χρόνια οι σύμμαχοι της ΕΛΠΙΔΑΣ γίνονται κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης και προσφοράς στον αγώνα αλλά και στην υλοποίηση μιας υπόσχεσης τόσο στα ίδια τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ όσο και στους γονείς τους… ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Η MILK BRANDING PROFESSIONALS της Λεώνης Γιαγδζόγλου προσφέρθηκε να σχεδιάσει pro bono και να επιμεληθεί το σήμα για την επετειακή εκδήλωση της οργάνωσης ΕΛΠΙΔΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top