«Πράσινο φως» για πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ

Αντιδράσεις από φαρμακοποιούς- Διχάζεται η κοινή γνώμη

​Στα κάγκελα είναι οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να παραχωρήσει 216 από τα συνολικά 1.582 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ.

«Τα ΜΗΣΥΦΑ όπως και τα συμπληρώματα διατροφής , θα πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Μπακάλικα είναι τα φάρμακα; Τα φάρμακα πάνε στο φαρμακείο» λέει μια γυναίκα.

Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, άλλοι θεωρούν σημαντικό να μπορούν να βρίσκουν τέτοια σκευάσματα σε σούπερ μάρκετ δίπλα στο σπίτι ή τη δουλειά τους. Άλλοι πάλι εμπιστεύονται μόνο το φαρμακοποιό της γειτονιάς!

«Έχει καταλήξει πια να πηγαίνουμε στο φαρμακείο και να παίρνουμε οτιδήποτε. Και το φαρμακείο έχει γίνει σούπερ μάρκετ»

«Ο φαρμακοποιός είναι για το φάρμακο, στο σούπερ μάρκετ, ποιον θα ρωτήσω την πωλήτρια;».

Αυτά τα 216 ΜΗΣΥΦΑ πήραν το όνομα "γενικής διάθεσης φάρμακα" και σύμφωνα με το Υπουργείο είναι ασφαλή ώστε να μπορεί να τα αγοράσει ο οποιοσδήποτε από το σούπερ μάρκετ, χωρίς να κινδυνεύσει αν παίρνει παράλληλα άλλη φαρμακευτική αγωγή.

«Τα φάρμακα α��τά θα πρέπει να διέπονται από κανόνες γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού» τονίζει ο κ. Λουράντος.

Η απόφαση πάντως αυτή του Υπουργείου αποτελεί μνημονιακή δέσμευση από τον περασμένο Αύγουστο. Οι φαρμακοποιοί απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν ότι θίγεται βάναυσα το επάγγελμα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top