ΧΕΙΜΩΝΙΑΣΕ πριν καν καλοκαιριάσει! Έρχονται βροχές και χαλάζι

Κίνδυνος για τον ιό Ζίκα το καλοκαίρι

ΧΕΙΜΩΝΙΑΣΕ πριν καν καλοκαιριάσει! Έρχονται βροχές και χαλάζι

Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι νεροποντές και οι τοπικές καταιγίδες θα διαδεχθούν τον ήπιο καιρό των τελευταίων ημερών και θα μας θυμίσουν ότι το καλοκαίρι δεν έχει έρθει ακόμα οριστικά.

«Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής στη δυτική Ελλάδα, μέχρι το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και στη διάρκεια της νύχτας θα βρέξει και στα νησιά του Αιγαίου.Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν και το Σάββατο σε όλη τη χώρα με μοναδική ίσως εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα είναι γενικά λιγότερες», ανέφερε στο Star ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί το Σαββατοκύριακο ανάμεσα στους 7 και στους 23 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή γύρω στους 5 βαθμούς χαμηλότερα από τα 28άρια που σημειώνονται συνήθως το τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου.

«Την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Ανατολική Στερεά, όμως το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση βοριάδων που η ένταση τους θα φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ κι έτσι η θερμοκρασία την Κυριακή θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα», πρόσθεσε ο κύριος Ανανδρανιστάκης.

Κίνδυνος για τον ιό Ζίκα το καλοκαίρι

Το γεγονός ότι θα πέσει λίγο η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες δεν αναιρεί το ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.

Καλοκαίρι όμως και ζέστη σημαίνει πως ξεκινούν οι μαζικές επισκέψεις των κουνουπιών.

Έτσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τον κίνδυνο εμφάνισης και στην Ευρώπη του ιού Ζίκα ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια και ευθύνεται για μικροκεφαλία σε νεογέννητα.

Το είδος του κουνούπιού που μεταδίδει τον ιό ενδημεί και στην Ελλάδα, ενώ αυξάνουν οι ενδείξεις ότι ο Ζίκα μεταδίδεται και με τη σεξουαλική επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ και ΧΑΛΑΖΙ! Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top