Ετοιμάζουν νέους καταυλισμούς προσφύγων σε Θέρμη, Ευκαρπία, Γρεβενά

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό

Ετοιμάζουν νέους καταυλισμούς προσφύγων σε Θέρμη, Ευκαρπία, Γρεβενά

​Τη δημιουργία τριών νέων προσφυγικών καταυλισμών σε Θέρμη, Ευκαρπία και Γρεβενά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης.

Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι χώροι αυτοί ανήκουν στη δεύτερη τετράδα των ενοικιάσεων βιομηχανικών – εμπορικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία προσφύγων.

Ο κ. Κυρίτσης πρόσθεσε ακόμα πως εκσυγχρονίζονται τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο της Λάρισας και στο Βαγιοχώρι της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι εκεί θα τοποθετηθούν σκηνές τύπου οικίσκου και βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Θα φτιαχτεί ακόμα ένας πρότυπος χώρος φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, δυναμικότητας 1.300 – 1.500 θέσεων στα Πατώματα και στα Γρεβενά.

Όσο για την εκκένωση της Ειδομένης, ο κ. Κυρίτσης τόνισε πως είναι ζήτημα εβδομάδων να ετοιμαστούν όλες οι εγκαταστάσεις και να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την Ειδομένη.

Απαντώντας τέλος στις καταγγελίες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστα για ποινικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις στην Ειδομένη είπε:

«Νομίζω ότι σε ένα θέμα που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε ευρωπαϊκό και σε ελληνικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να δώσει μία στενή αστυνομική χροιά και αυτό, παρότι καταλαβαίνω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που πρέπει να έχει για την Περιφέρειά του, αδικεί και το ζήτημα και τον ίδιο. Προφανώς το ζήτημα της Ειδομένης δεν είναι ένα ζήτημα κατ' εξοχήν αστυνομικό. Νομίζω ότι μέχρι εκεί μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top