ΚΡΑΥΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ-«Αργοπεθαίνει» ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα

Μάθε πως μπορείς να βοηθήσεις

​Με λουκέτο απειλείται ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη καθώς μένει χωρίς εκπαιδευτικά προγράμματα στήριξης και διαβίωσης.

Ο Σύλλογος αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ είναι αξιωσημείωτο το γεγονός ότι δεν του έχει παρασχεθεί καμία στήριξη από το κράτος από το έτος ίδρυσης του, το 1990.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος είναι η πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα, η οποία παρέχει πλήθος προγραμμάτων μείζονος σημασίας για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται προγράμματα Δεξιοτήτων Ζωής και Αυτόνομης Διαβίωσης.

«Το βασικότερο πρόβλημα των τελευταίων ετών είναι το οικονομικό. Από την αρχή της έναρξης του Συλλόγου δεν υπάρχει καμία κρατική επιχορήγηση και τα έσοδά μας είναι από δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων, εκδηλώσεις που κάνουμε καθώς και από το επαγγελματικό εργαστήριο του Συλλόγου που φτιάχνουμε μπομπονιέρες. Τον τελευταίο καιρό χρηματοδοτούμαστε από τις δικές μας τσέπες», τονίζει στο thestival.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down, Σταύρος Τσιφλίκης.

Έως σήμερα, ο Σύλλογος υποστηρίζει με παρεμβάσεις σε σχολεία, σε υπηρεσίες και ενημερώσεις για τα δικαιώματα και το σύνδρομο Down περίπου 350 οικογένειες από όλη την Ελλάδα, ενώ 90 παιδιά από τη Θεσσαλ��νίκη και τις γύρω περιοχές συμμετέχουν στα προγράμματα.

Οφειλές από το κράτος

Κι ενώ ο Σύλλογος έχει φτάσει σε σημείο οικονομικής ασφυξίας και αποζητά τη στήριξη όσων μπορούν να βοηθήσουν, το κράτους του οφείλει το ποσό των 13.000 ευρώ, από πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ωστόσο επειδή τα χρήματα δεν δόθηκαν εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, επεστράφησαν με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του Συλλόγου να μη μπορούν πλέον να τα παραλάβουν. «Τώρα παλεύουμε για κάποια έκτακτη επιχορήγηση που μπορεί να δοθεί ως "συνάρτηση" αυτής της οφειλής», σημειώνει ο κ. Τσιφλίκης.

Ανάγκες

Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου, απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί κρατική επιχορήγηση και να λάβει άδεια κέντρου έμμεσης φροντίδας είναι η στέγαση των γραφείων του σε ισόγειο. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, προκειμένου να αλλάξει χρήση ο χώρος, απαιτείται το πόσο των 30.000 ευρώ, το οποίο αδυνατεί να δώσει ο Σύλλογος καθώς βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Μάθε πως μπορείς να βοηθήσεις το Σύλλογο

Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει τον Σύλλογο, να στηρίξει το πολυετές έργο του αλλά και να αποτρέψει το κλείσιμό του, δεν έχει παρά να περάσει από τα γραφεία (Καρανιβάλου 31- Κάτω Τούμπα), να επικοινωνήσει τηλεφωνικά (2310 925000) ή μέσω mail (down@hol.gr).

Info Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος
http://www.down.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top