Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε το ζεύγος Μαρτίνη- Αρνείται τις κατηγορίες

«Δεν πρόκειται για μίζα αλλά για περιουσία της γυναίκας μου»

​«Τα χρήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο ως μίζα αποτελούν ρευστοποίηση της περιουσίας της γυναίκας μου, τα οποία εστάλησαν από τον δικηγόρο διαχειριστή της, σε λογαριασμό της στην Ελβετία. Ουδεμία μίζα. Απλώς ο δικηγόρος της είναι και δικηγόρος της Γερμανικής εταιρίας».

Αυτή είναι η εξήγηση που δίνουν, σε γενικές γραμμές, ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη, οι οποίοι πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή. Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του συνελήφθησαν μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς, Νίκος Τσιρώνης.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες. Σε δήλωση τους αρνήθηκαν ότι πήραν μίζα και η Γεωργία Μαρτίνη υποστήριξε ότι τα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμούς της προέρχονται από την οικογενειακή της περιουσία και είναι νόμιμα και φορολογημένα.

«Ο κύριος και κυρία Μαρτίνη κλήθηκαν από ανακριτή διαφθοράς και όπως ήταν φυσικό εκδό��ηκε ένταλμα σύλληψης. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή. Η μια κατηγορία είναι σοβαρή, το ξέπλυμα την οποία αρνούνται. Τα χρήματα εστάλησαν από περιουσία της συζύγου από γνωστό δικηγόρο» δήλωσε ο δικηγόρος του ζεύγους, Γιάννης Θωμάς.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος τους δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης καθώς έχει παραγραφεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top