Ο πρώην πρόξενος της Ουκρανίας στο Star για τον γκουρού-απατεώνα: Σχεδίαζε να με δολοφονήσει

Mιλά από τις φυλακές Κορυδαλλού-Oι μυστικές υπηρεσίες, τα 500 εκατομμύρια και οι υπόγειες διαδρομές των offshore

Ο πρώην πρόξενος της Ουκρανίας στο Star για τον γκουρού-απατεώνα: Σχεδίαζε να με δολοφονήσει

​Συνεχίζουν να αλληλοκαρφώνονται οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των πεντακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρώην πρόξενος της Ουκρανίας, μιλώντας αποκλειστικά στο Star και την Άννα Λίτινα, καταγγέλλει ότι ο συγκατηγορούμενός του "γκουρού" των επενδύσεων, εξύφαινε σχέδιο δολοφονίας του.

«Λέει στον Αμερικανό συνεργάτη του. Πάτρικ τον λένε. Του λέει λοιπόν το εξής: “Πότε θα σκοτώσουμε τον .....” . Προσέξτε, λέει ο ... στον Πάτρικ. Λέει o άλλος τότε: “δεν είναι ακόμα καιρός, μας χρειάζεται ακόμα. Θα τον βάλουμε μέσα και μετά θα τον φάμε. Θα ειπωθεί ότι τον έφαγαν οι Ουκρανοί και από κει και πέρα τελείωσε η υπόθεση”. Αυτό ήταν το πλάνο».

Στην απάτη με τα 500 εκατομμύρια δολάρια εμπλέκονται όπως φαίνεται και μυστικές υπηρεσίες.

«Δεν ήθελε να βγάλει μόνο εμένα και την κυρία ...... . Ζητήστε από τη ΓΑΔΑ ή από τους δικηγόρους μου όλο τον φάκελο που ήρθε από την υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας. Εκεί λοιπόν του πιάσανε όλα τα viber. Κατ��βηκαν δεκάδες άνθρωποι από την Ουκρανία, όλοι οι Ουκρανοί επενδυτές. Ήρθαν πολλοί Έλληνες επενδυτές να καταθέσουν, να μηνύσουν και να πουν την άποψή τους. Ό,τι έχει κατατεθεί στη ΓΑΔΑ όλα έχουν παραποιηθεί».

Ο γκουρού είναι βαθύς γνώστης και των offshore εταιρειών. Μέσω υπόγειων τραπεζικών διαδρομών άνοιξε λογαριασμό σε λετονική τράπεζα και στη συνέχεια offshore στην Ουαλία. Όταν στριμώχτηκε μετακόμισε την offshore στις Παρθένες Νήσους. Εκεί φαινόταν να συνεργάζεται με δικηγορικό γραφείο από την Κύπρο, αλλά και άλλη offshore με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ.

Ο πρώην πρόξενος ισχυρίζεται ότι έχει βρει τα ίχνη των χρημάτων και ο εγκλεισμός του στη φυλακή εμποδίζει τις έρευνες.

«Με αυτό το πράγμα που με έχουν κλείσει μέσα κινδυνεύουμε να χάσουμε τα χρήματά μας. Έχει στείλει το δικηγορικό γραφείο και ζητάει από την κ. Εισαγγελέα “προσοχή προσέξτε είμαστε κοντά στα χρήματα».

Το 2010 ο γκουρού απαλλάχθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη λόγω έλλειψης μαρτύρων. Η αθώωση του από το δικαστήριο ήταν όπως φάνηκε στη συνέχεια η καλύτερη διαφήμιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top