Κύκλωμα εξαπατούσε γνωστούς επιχειρηματίες μέσω offshore-Aπάτη που αγγίζει τα 350 εκατ.ευρώ!

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ- Έχουν συλληφθεί πέντε Έλληνες

Κύκλωμα εξαπατούσε γνωστούς επιχειρηματίες μέσω offshore-Aπάτη που αγγίζει τα 350 εκατ.ευρώ!

​Μεγάλη απάτη εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, εις βάρος γνωστών επιχειρηματιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διεθνές κύκλωμα εξαπατούσε τους επιχειρηματίες μέσω offshore εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, κάνοντας δήθεν επενδύσεις σε φορολογικούς παραδείσους, ζημιά που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!

Από την ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου και ήδη έχουν συλληφθεί πέντε αρχηγικά στελέχη του διεθνούς κυκλώματος, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ ασκήθηκαν διώξεις σε άλλα 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, η σύζυγός του, ένας στενός συνεργάτης του- γνωστός επενδυτής και ακόμη δύο Έλληνες.

Ανάμεσα στα θύματα φέρονται να είναι επιχειρηματίες από την Ουκρανία αλλά και γνωστός Έλληνας εφοπλιστής.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα μέλη του κυκλώματος εί��αν συστήσει πολύπλοκα εταιρικά σχήματα (FUNDS), και χρησιμοποιώντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί «παράδεισοι», με το πρόσχημα των επενδύσεων, εξαπατούσαν επενδυτές από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα, καθώς υπόσχονταν υψηλές και εγγυημένες αποδόσεις.

Ακούγεται ότι το ύψος της απάτης ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ!

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ έρευνες γίνονται παράλληλα στη Βρετανία και την Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top