Στάση εργασίας από τους δασκάλους την Παρασκευή- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος

​Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι δάσκαλοι, ζητώντας την απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία, αλλά και την άμεση πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή, (11:30 - 14:00 για το πρωινό ωράριο και 14:00 έως τη λήξη του απογευματινού), ενώ παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση στις 13:00, έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, […] στο πλαίσιο ενός απολύτως αντιεκπαιδευτικού σχεδιασμού έχει ήδη χτυπήσει την Ειδική Αγωγή με το ρόλο που δίνει στους εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης, έχει ήδη δρομολογήσει την εξαφάνιση της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που την έχουν ανάγκη και μέσα στις ημέρες των διακοπών του Πάσχα προχώρησε σε κινήσεις λουκέτου για χιλιάδες τμήματα νηπιαγωγείων, έμμεσης κατάργησης της σημερινής μορφής του δημοτικού σχολείου (κλασσικού, ολοήμερου, ΕΑΕΠ) και αλλαγής του προγράμματος των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την, με κάθε μέσο, εξοικονόμηση κονδυλίων. Φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top