Απαγορεύεται η διέλευση σκαφών από το Σκορπιό- «Γκρίζα ζώνη» στο Ιόνιο βάζει ο Ριμπολόβλεφ

Η κυβέρνηση έδωσε και τη θάλασσα στο Ρώσο μεγιστάνα- Αντιδρούν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή

​Με απόφαση του Λιμενικού απαγορεύεται για δεύτερο καλοκαίρι η διέλευση σκαφών από το Σκορπιό, καθώς το νησί ανήκει στον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ. Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή κάνουν λόγο για γκρίζα ζώνη στο Ιόνιο, ενώ κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση ότι κάνει τα χατίρια του Ρώσου Μεγιστάνα.

Η απόφαση του Λιμενικού που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης την Μεγάλη Τρίτη είναι σαφής: Απαγορεύει τη διέλευση κάθε επαγγελματικού και ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιός και Σκορπίδι, δίνοντας ουσιαστικά και τη θάλασσα στον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.

«Το πολύ πολύ να κλείσουμε το λιμάνι και να του πούμε του Ριμπολόβλεφ να έρχεται με ελικόπτερο, αφού τα θέλει δικό του τα νερά. Το λιμάνι θα το κάνουμε δικό μας. Έτσι θα γίνει στο τέλος. Και για να πηγαίνει στο νησί του θα πηγαίνει με ελικόπτερο» λέει ο πρόεδρος των τουριστικών σκαφ��ν, Πάνος Κουντουριώτης.

Οι μόνοι που μπορούν να προσεγγίζουν τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των δυο νησιών είναι οι Ριμπολόβλεφ και οι φίλοι τους. Οι κοινοί θνητοί από τον Μάρτιο ως και τον Οκτώβριο, όπως ορίζει η απόφαση θα μπορούν να βλέπουν τη θάλασσα στην περιοχή… με τα κιάλια.

«Δυσκολεύει τους ψαράδες, δυσκολεύει γενικά τη ναυσιπλοΐα. Για ποιο λόγο αυτός ο Υπουργός, ο όποιος υπουργός Δρίτσας, πουλάει τη θάλασσα; Ποιος του έδωσε αυτό το δικαίωμα;» τονίζει ο κ. Κουντουριώτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, σε παλιότερες δηλώσεις του διαβεβαίωνε ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή. Μόνο που η απόφαση του λιμενικού δείχνει ότι όχι μόνο απαγ��ρεύτηκε, αλλά και ότι οι παραβάτες θα πληρώνουν και το πρόστιμο των 29.347 ευρώ!

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ μέχρι και πέρυσι είχε ζητήσει η απαγόρευση να ισχύει μόνο για τις ημέρες που επισκέπτονται το νησί οι ίδιοι ή καλεσμένοι τους και όχι για διάστημα 8 μηνών όπως ορίζει και φέτος η απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top