Πάνω από 2.000 μετανάστες είναι ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στον Πειραιά- Η κατάσταση μυρίζει ΜΠΑΡΟΥΤΙ

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Star

Πάνω από 2.000 μετανάστες είναι ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στον Πειραιά- Η κατάσταση μυρίζει ΜΠΑΡΟΥΤΙ

​Πάνω από 2.000 μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά σε μια κατάσταση που είναι εκρηκτική.

Μάλιστα το πρωί η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας κατέγραψε συμπλοκή μεταναστών μέσα στον χώρο επιβατών στην Ε1. Αιτία του τσακωμού; Όπως όλα δείχνουν η σειρά για να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα!

Τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα. Οι μετανάστες οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους κοιμούνται στα πατώματα πάνω σε βρώμικες κουβέρτες ενώ η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Θέλουν να φύγουν γρήγορα από εκεί και να πάνε σε κέντρο φιλοξενίας.

Εντελώς ξαφνικά και αδικαιολόγητα μια κυρία η οποία δεν μας είπε ποτέ την ιδιότητα της ουσιαστικά μας… διέταξε να περάσουμε έξω την στιγμή που οι μετανάστες έδιναν συνεντεύξεις για τα προβλήματα τους.

Βλέπετε κάποιοι που δεν δηλώνουν ιδιότητα δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν ούτε οι καθημερινές συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών ούτε οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Όμως ευτυχώς υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι όπως μια εθελόντρια που επισήμανε τους κίνδυνους από την παραμονή των μεταναστών και την καθυστέρηση της μεταφοράς τους σε κέντρα φιλοξενίας.

Πάνω από 2.000 μετανάστες περιμένουν υπομονετικά την στιγμή που θα ακούσουν το όνομα τους για να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει απ�� κάθε έλεγχο. Στην Λέσβο έχουν συλληφθεί από την Μεγάλη Πέμπτη 14 μετανάστες για κλοπές και διάφορες φθορές .

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν καθημερινά εγκληματικότητα από μετανάστες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην πόλη γιατί δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Πάντως η κυβέρνηση αν και είχε διαβεβαιώσει ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα υπήρχε ούτε ένας μετανάστης στο λιμάνι του Πειραιά η εικόνα που καταγράψαμε σήμερα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αποκαλύπτει την απουσία του κρατικού μηχανισμού που επιτρέπει σε όποιον θέλει να τον υποκαθιστά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top