Ο καπετάνιος που παρενοχλήθηκε από την τουρκική ακταιωρό μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Star

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η στιγμή που οι Τούρκοι απείλησαν τον Έλληνα ψαρά

Ο καπετάνιος που παρενοχλήθηκε από την τουρκική ακταιωρό μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Star

​Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων, που δεν καταλαβαίνουν ούτε από θρησκευτικές γιορτές, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ.

Οι Τούρκοι προέβησαν σε νέα πρόκληση, στη θάλασσα αυτή τη φορά, εκμεταλλευόμενοι και την ανεκτικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική πλευρά τις τελευταίες εβδομάδες στο Αιγαίο.

Μία τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε Έλληνα ψαρά που ψάρευε σε ελληνικά ύδατα, ανατολικά των Οινουσσών. Ο καπετάνιος του καϊκιού «Άγιος Δημήτριος» ιδιοκτησίας του κ.Ευάγγελου Κουνενή μίλησε αποκλειστικά στο STAR.

«Ψαρεύαμε στο νησάκι Παναγία και ήρθε το τουρκικό λιμενικό μπροστά μας. Μας βοήθησε το λιμενικό το δικό μας. Δεν μιλούσαν. Ήρθαν μπροστά μας στα 2 μέτρα. Δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά» περιγράφει ο καπετάνιος Κωνσταντίνος Δημήδης.

Τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση της ελληνικής κανονιοφόρου «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» που έσπευσε στο σημείο αναγκάζοντας το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει. Μετά από λίγο πάντως α��οχώρησε και ο ψαράς.

Το πρωί ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, τύπου CN-235, παραβίασε 15 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο και πέρασε τρεις φορές σε πολύ χαμηλό ύψος από τις Οινούσσες και μία από το διπλανό νησάκι Παναγιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό αεροσκάφος πέταξε ακόμα και στα 160 μέτρα πάνω από το έδαφος, τρομάζοντας τους κατοίκους των Οινουσσών.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν μεγάλη αεροναυτική άσκηση στο Αιγαίο την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει πάλι την ένταση στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top